„Raftul cu experienţe”, un program destinat tinerilor din Craiova

0
290

Ajuns la cea de-a IV-a ediţie, proiectul „Raftul cu experienţe” îi invită pe elevii din clasa a IX-a, în lunile iunie-iulie, la o experienţă de formare profesională.

raftProiectul, organizat de Kaufland România, în parteneriat cu Şcoala de Valori, care se desfăşoară anul acesta în Bucureşti, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara, aduce liceenilor o săptămână de ateliere creative de autocunoaştere şi dezvoltare personală şi trei săptămâni de practică în magazinele Kaufland.

La atelierele de educaţie non-formală, tinerii vor deveni conştienţi de valorile cu care îşi guvernează viaţa, vor descoperi ce anume susţine o comunicare eficientă, vor afla cum pot deveni oameni de echipă şi vor învăţa cum să-şi pună în valoare creativitatea şi să-şi exprime cu încredere ideile. În cele trei săptămâni pe care le vor petrece la Kaufland, ei vor lucra sub îndrumarea unor mentori, angajaţi ai Kaufland. Liceenilor li se va da libertatea să experimenteze lucrul în diverse raioane şi departamente. Stagiul de practică va fi presărat cu ateliere de specialitate despre comerţul modern, susţinute de angajaţii model din cadrul companiei.

La finalul celor patru săptămâni, participanţii vor fi pregătiţi să-şi contureze planurile de viitor, ţinând cont de ce au descoperit că le place şi de cum se adaptează oportunităţilor şi provocărilor comerţului modern. Cei mai implicaţi dintre ei vor primi scrisori cu recomandări de angajare în compania amintită.