LA MULŢI ANI, AMI !

0
895

Ieri, ANCAAR Craiova a sărbătorit-o pe Ami şi a fost veselie mare. Amelia Cerasela, dar prietenii îi spun Ami, a împlinit frumoasă vârstă de 28 de ani, iar colegii, prietenii, conducerea ANCAAR i-au făcut o surpriză, aşa cum de altfel, au parte toţi tinerii din acest centru. ANCAAR Craiova este de fapt locul unde se leagă prietenii, unde oamenii trăiesc ca într-o mare familie, familia ANCAAR şi unde, unii, altora îşi fac viaţa mai frumoasă. “Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii”, spunea Aristotel şi nu îl putem contrazice.    

Cu ce-au surprins-o prietenii pe Ami ? În primul rând, tortul a venit de la o persoană “dulce”, doamna Alis Enache, adică de la Cofetăria Alis, iar prăjiturile de la Nulka, prin bunăvoinţa unui om cu suflet mare, domnul Dan Chiser. La rândul său, Mircea Nedelcu a creat atmosfera prin talentul său extraordinar de a cânta la voce şi la chitară, astfel că tinerii să se poată simţi în largul lor. “În urmă cu 19 ani au fost puse bazele asociației ANCAAR Craiova. Iar de atunci, an de an, noi încercăm să le facem zilele frumoase, senine, iar la fiecare onomastică vrem să-i suprindem cu ceva. Sper că şi de data asta am reuşit.”, a explicat Mihaela Nedelcu, care de fiecare dată îşi mobilizează prietenii pentru a-i face pe tineri să se simtă magnific.

Bobo este cel care cunoaşte cel mai bine tainele acestui Centru şi tot lui i-a revenit onoranta misiune să-i înmâneze ieri florile și cadoul Ameliei din partea colegilor şi a personalului care lucrează la ANCAAR Craiova. Alături de ceilalți tineri din centru, de terapeuți și de părinți, Ami a fost sărbătorită cu multă dragoste, pentru că Ami este o persoană agreabilă, drăguţă, care şi ea, al rândul ei a ştiut cum să-şi aniverseze colegii.

ANCAAR Craiova a devenit de-a lungul timpului  o instituţie reper unde se predă lecţia integrării sociale a  tinerilor cu autism,  prin crearea unui model de servicii adaptate acestor tineri, precum si promovarea unui model de plan de tranziție de la școală la viața post școală, independentă, pentru adolescenții cu autism.