Alexandra Presură, deputat : #SprijinpentruRomânia, program conceput de #PSD

0
428
Coaliția de guvernare a aprobat și anunțat  lista completă a măsurilor socio-economice cuprinse în programul #SprijinpentruRomânia, program conceput de #PSD pentru a combate efectele cauzate de creșterea prețurilor și de susținere a firmelor românești și producției naționale, atât agricole cât și industriale. “​Acest program nu ar fi existat fără ca PSD să-și asume intrarea la guvernare într-un moment extrem de dificil pentru România”, a precizat Alexandra Presură, deputat PSD De Dolj, pe pagina sa de Facebook.
​Principalele măsuri propuse pentru populație:
✅ vouchere pentru alimente de bază în valoare de 50 euro la fiecare 2 luni pentru familiile cu cel puțin 2 copii sau monoparentale cu venituri mai mici de 600 lei pe lună, pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1500 lei/lună, pentru persoanele cu venit minim garantat și pentru persoanele cu dizabilități, până la finalul anului.
✅ vouchere de 30 euro/lună pentru elevii care primesc burse sociale;
✅ 200 lei în plus la salariul minim acordat voluntar de angajator și scutit de toate taxele;
✅ salariul minim în agricultură de 3000 lei;
✅ majorarea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 lei;
✅ dublarea normei de hrană din spitale de la 11 lei la 22 lei pe zi.
​Măsuri pentru #companii și #antreprenori:
– o reducere de 50 bani la benzină și motorină pentru marii transportatori;
– ajutor de până la 400 mii euro pe firmă pentru IMM-urile care au cheltuieli mai mari cu cel puțin 15% la utilități;
– 75% din salariu pentru angajații aflați în șomaj tehnic;
– stimulent de 50% din salariu pentru angajarea șomerilor;
– ajustarea contractelor de investiții publice în derulare în funcție de creșterea prețurilor la materiale, manoperă, transport, utilaje.
– 100 milioane euro pentru Casa de Comerț Unirea;
– 200 de milioane euro pentru procesarea produselor agricole în România.
“​Programul „Sprijin pentru România” va asigura combaterea creșterii prețurilor și scăderea puterii de cumpărare a populației doar va asigura și o creștere economică sustenabilă prin sprijinirea firmelor românești să-și mențină și să-și dezvolte afacerile.
​Programul va beneficia de o importantă finanțare din fonduri europene. Pachetul este în valoare de 17,3 mld. lei din care 9 mld. lei fonduri europene și 8,3 mld. lei de la bugetul de stat”, a mai completat Alexandra Presură, parlamentar PSD de DOLJ.