Rezidenţă culturală dedicată amenajării urbane, la Craiova

0
212

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza în perioada 6-12 mai, în „Parcul Tineretului”,  prima rezidenţă culturală dedicată amenajării urbane: „Story Wood Cut”.

«„Parcul Tineretului” ca zonă de agrement şi promenadă a municipiului Craiova este un punct de atracţie permanent pentru societatea civilă şi prin urmare trebuie acordată o atenţie deosebită. Vegetaţia parcului în continuă schimbare creează un mediu propice amenajărilor din peisajul urban, dar se transformă de-a lungul timpului într-un spaţiu mai puţin prietenos din punct de vedere estetic», se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

În anul 2017 RAADPFL Craiova a demarat acţiunea de tăiere a arborilor uscaţi din „Parcul Tineretului” conform prevederilor HCL nr. 132/2006 şi Caietului de Sarcini privind amenajarea, întreţinerea şi înfrumuseţarea zonelor verzi din Municipiul Craiova. În urma tăierii arborilor din specia stejar şi frasin identificaţi de  specialiştii Ocolului Silvic Craiova ca reprezentând un pericol pentru cetăţenii vizitatori ai „Parcului Tineretului”, au fost păstrate in situ numeroase trunchiuri cu grosimi mai mari şi înălţimi până la 1,5 m în vederea executării de sculpturi cu caracter ambiental promovând spaţiul public prin creaţii artistice dedicate publicului larg.

Astfel, se urmăreşte invitarea a 6 artişti sculptori din regiunile Transilvania, Maramureş, Moldova, Banat şi Oltenia, care, pe perioada rezidenţei culturale, vor crea “opere de artă dedicate copiilor ilustrând prin sculpturi imagini cu eroi şi personaje celebre din operele dramatice pentru copii, dar şi pentru a întări ideea diseminării creaţiilor culturale la nivel naţional susţinând turismul cultural”, se mai menţionează în comunicatul de presă. Cei şase artişti invitaţi sunt Bostănică Gheorghe, Rădăcină Viorel Constantin, Rizea Gabriel Felician, Ioan Ungur, Iasinovschi Mihai, Koter Vasile. Tema propusă anul acesta este „Personaje celebre din lumea poveştilor”.