Pasajul subteran închide şi deschide intersecţiile

0
119

Lucrările la pasajul subteran fac, în continuare, ravagii în trafic. Pe măsură ce lucrarea începe să se contureze, autorităţile se văd nevoite să închidă şi mai multe străzi ca să asigure racordarea pasajului la utilităţi. Pentru şoferi, pietoni şi craiovenii care locuiesc în zonă, acest lucru implică un haos şi mai mare. 

Autorităţile locale anunţă că, începând de luni, 15 aprilie, se va deschide circulaţia rutieră  la intersecţia străzii ”A.I.Cuza” cu bulevardul ”Carol I”, respectiv la intersecţia străzilor ”A.I.Cuza”şi ”Arieş”, pe direcţiile de mers est-vest şi vest-est. De asemenea, timp de cinci zile, începând de luni, 15 aprilie, şi până vineri, pe 19 aprilie, circulaţia rutieră va fi restricţionată la intersecţia străzilor ”Arieş” şi ”Eugeniu Carada”. Potrivit municipalităţii, solicitarea aparţine firmei Mitliv Exim SRL, constructorul pasajului subteran executând lucrări de realizare a joncţiunii reţelei de evacuare a apelor pluviale din pasajul denivelat subteran cu reţeaua de colectare a apelor pluviale a municipiului Craiova .

Constructorul trebuie să respecte câteva condiţii

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că acordul la această solicitare a fost aprobat cu câteva condiţii. Constructorul trebuie să ţină seama de schema de semnalizare, aşa cum a fost avizată de Poliţia Rutieră, precum şi de normele metodologice privind condiţiile de închidere a circulaţiei şi de instituire a restricţiilor de circulaţie. Printre altele, acestea spun că firma care solicită închiderea temporară a unui străzi este obligată să delimiteze strict zona de intervenţie şi să asigure variante de acces auto alternative pentru locatari sau pentru eventuale situaţii de urgenţă. De asemenea, constructorul răspunde civil, administrativ, contravenţional sau penal (după caz) pentru eventualele evenimente rutiere sau pagube materiale cauzate de desfăşurarea lucrărilor, semnalizării şi delimitării necorespunzătoare a acestora sau nemenţinerii şi neasigurării semnalizării rutiere pe întreaga perioadă de desfăşurare a lucrărilor.