După victoria de la Mediaş, Ştiinţa îşi poate contabiliza câştigurile. În primul rând, punctele, evident, cele mai importante, chiar şi pentru noi, oltenii, care suferim când nu prea vedem fotbal. Şi nu prea ne-am bucurat de spectacol, în acest sezon. Apoi, Ivan şi Vătăjelu au confirmat revirimentul din 2021, fiind cam cei mai buni olteni la Mediaş. Doi jucători care par recâştigaţi, cu atât mai mult cu cât joacă pe posturi pe care şi le-au asumat mai mult de nevoie, vârf central, respectiv fundaş dreapta. Valoarea nu le-a contestat-o nimeni, doar că forma şi atitudinea arătate într-un an şi jumătate de la reîntoarcerea acasă au fost la un nivel modest.
“Craiova a bătut Mediaşul” nu este o ştire, fiindcă de când Mangia a pierdut cu 3-2 pe o ploaie teribilă, n-au mai fost puncte cedate în faţa Gazului. Papură, de 3 ori, Mangia, în returul acelui 2-3, Piţurcă, Bergodi şi acum Ouzounidis i-au avut încasatori fideli pe medieşeni. Dacă eram în alte vremuri, ne gândeam că sumele plătite pe Constantin, Ivanov, Fortes sau Bic au inclus şi puncte-bonus. Dar suntem în 2021 şi spunem numai că Gazul a început să sufere de “sindromul Craiova vs FCSB”.
De asemenea, Cicâldău poate să-şi facă un CV de prezentare numai cu meciurile cu Mediaş, fiindcă n-a fost chip să-i ierte vreodată. Deşi a apărut ideal pe centrarea lui Ivan, marcând ca la antrenament, “Cic” n-a făcut un meci foarte bun vineri seara. A marcat, dar pare în scădere de ritm, mai ales că nici cu Botoşani n-a fost în apele sale. Tocmai acum, când Stanciu, Ianis, R. Marin şi Tănase sunt în formă şi probabil îi vor lua “faţa” la naţională, din nou.
Mediaşul, care avusese o prestaţie solidă cu FCSB, n-a prea călcat în careul Ştiinţei. Deşi gazdele începuseră furibund, cu bara lui Chamed, pe care Bic a întârziat să-l întâmpine. După ce au primit al doilea gol şi au mai şi rămas în inferioritate numerică, oamenii lui Teja au renunţat la replică, resemnaţi parcă prea uşor. Poate şi pentru că Universitatea Craiova are în această perioadă ceva din cinismul CFR-ului din sezoanele trecute. Cu un singur gol primit în ultimele 7 meciuri oficiale, Ştiinţa a renunţat la spectacol şi a dobândit pragmatism. Ştie să “ucidă” meciuri, chit că marchează o dată sau deloc.
Ivan a fost cel care a spart gheaţa la Mediaş, când era mai convenabil, în debutul reprizei secunde. A fost cumva o fază precum cea care a decis meciul cu Chindia, din Cupă. O preluare greşită a unui adversar, în propriul careu, a fost taxată de Ivan, precum Câmpanu, în Cupă. Ivan, care şi-a trecut în cont şi un alt assist, după cel din runda trecută, va fi probabil în lotul lui Rădoi, atât pentru că e în revenire de formă, dar şi pentru că e printre favoriţii selecţionerului, care oricum nu are alte variante, în afară de Puşcaş şi Keşeru. Ca să nu treacă încă un meci în care Craiova nu este prejudiciată, arbitrul Rusandu a anulat un gol valabil marcat de Marius Constantin, la 0-0, în prima repriză, închipuindu-şi un fault în atac.
Ştiinţa mai trebuie să bifeze victoria cu UTA înainte de pauza competiţională, pauză care va fi decisivă în pregătirea ultimelor 12 meciuri ale sezonului, în care se va întâlni de 6 ori cu FCSB şi CFR şi va avea în propriile mâini soarta titlului.
Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 0-2
Au marcat: Ivan ’49, Cicâldău ’60.
Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Butean, Larie, Yuri, Velisar – De Moura (76 F. Junior), Alceus (76 Horşia), Romeo (76 Deaconu) – Chamed, Mateş (8 Sarr), Ze Manuel (63 Morar), Antrenor: Mihai Teja.
Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vătăjelu 7, Papp 6, M. Constantin 6, Bancu 6 – Mateiu 5, Bic 5 (Fedele ’81) 4 – Câmpanu 6 (73 Camara) 6, Cicâldău 6 (87 Căpăţână), Baiaram 5 (87 V. Constantin) – Ivan 7 (Tudorie ’81). Antrenor: Marinos Ouzounidis. Rezerve: L. Popescu – Vlădoiu, Mamut, Bărbuţ.
Cartonaş roşu: Chamed ‘79
Arbitru: Lucian Rusandu 4.