Unul arestat, altul căutat… pentru furt calificat

0
121

Un doljean de 18 ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în timp ce “partenerul” său, un tânăr de 23 de ani, este căutat de poliţişti, după ce, duminică dimineaţa, cei doi au fost surprinşi ieşind cu diverse bunuri din curtea unui localnic din comuna Teasc. Oamenii legii au stabilit că cei doi nu erau la prima “lovitură”, şi îi cercetează acum pentru furt calificat.

Duminică dimineaţa, în jurul orei 05.00, un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni a surprins două persoane în timp ce încercau să sustragă bunuri din curtea locuinţei lui Marin Sbora, 58 de ani, din comuna Teasc. La vederea echipajului de poliţie, cei doi hoţi au rupt-o la fugă, oamenii legii reuşind să pună mâna  doar pe unul dintre ei, respectiv Ionuţ Badea, de 18 ani, din comuna Teasc. În urma audierii acestuia s-a stabilit că partenerul său la comiterea faptei fusese Cosmin Kiroiu, de 23 de ani, din aceeaşi localitate. “Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că tânărul de 18 ani împreună cu cel care a fugit, ambii din comuna Teasc, au pătruns în locuinţa părţii vătămate cu scopul de a sustrage bunuri. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că cei doi tineri nu erau la prima faptă, întrucât în noaptea de 10 spre 11 martie a.c. au sustras dintr-o anexă a locuinţei unui alt bărbat din comuna Teasc mai multe bunuri printre care un plug agricol şi un circular cu motor electric în stare de funcţionare”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate, iar Ionuţ Badea a fost prezentat, duminică seara, Judecătoriei Craiova, magistraţii instanţei, în baza probatoriului administrat, eliberând pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile. Poliţiştii continuă cercetările în cauză, pentru prinderea lui Cosmin Kiroiu, care în prezent se sustrage activităţilor de cercetare penală, fiind fugit de la domiciliu, în sarcina celor doi fiind reţinută infracţiunea de furt calificat.