EcoShades, un proiect despre conștientizarea tinerilor cu privire la schimbările climatice

0
200

Asociația CEDRU – Centrul de Excelență pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, implementează proiectul EcoShades, care are drept scop conștientizarea tinerilor cu privire la schimbările climatice și la nevoia de a proteja mediul înconjurător și, în acelaşi timp, de a promova cetățenia activă prin intermediul dezbaterilor, campaniilor și al activităților ecologice, astfel încât vocea tinerilor să producă schimbări pozitive asupra generației lor.

Proiectul se derulează în perioada 01.11.2022-31.12.2023 și este co-finanțat din fonduri europene prin Consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, în cadrul proiectului cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People”. În acest context, Asociația CEDRU şi Liceul Teoretic “Henri Coandă” vă invită să participaţi miercuri, 15 februarie 2023, începând cu orele 13.00, la Sala Omnia a Liceului Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova, la prima dezbatere pentru liceeni din cadrul proiectului EcoShades, cu tema ”Fii vocea generaţiei tale! Clima noastră, viitorul nostru!”

“Dezbaterea se va derula în formatul Karl Popper, iar moţiunea pusă în dezbatere de echipele Guvern şi Opoziţie este următoarea: Acest Parlament consideră că problema poluării în România este o consecinţă a folosirii excesive a resurselor naturale de către generaţia Z.

La dezbatere vor participa 30 de liceeni cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani de la Liceul Teoretic ”Henri Coandă”, precum și 15 membri ai comunității locale, parteneri, părinţi, mass-media, care vor fi beneficiari și invitați ai activităților derulate în cadrul proiectului”, a precizat președinte CEDRU, prof. Mihaela Brumar.

Centrul de Excelență pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – CEDRU este o asociație cu o experiență bogată în derularea de proiecte sociale și umanitare și are drept misiune intenția de a susține toți oamenii care au nevoie de educație non-formală în procesul lor de atingere a obiectivelor personale și profesionale, prin facilitarea accesului la informații esențiale, abilități cheie și instrumente educaționale de top pentru dezvoltarea personală și profesională, care să corespundă potențialului lor.