A fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj

0
293

În noiembrie 2022, CNAIR desemnase câștigătorul contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției loturilor 1, 2 și 3 ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, trei loturi cu o lungime totală de 180 de km. Ofertantul desemnat câștigător în cadrul celor 3 proceduri de achiziție publică a fost Asocierea IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII SRL. Era vorba despre :

Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), ungime de aproximativ 70 de km cu preţul de 19.912.613,44 lei fără TVA. Termen contractual: 20 de luni din care 18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Lotul 2 ( Drobeta Turnu Severin – Domașnea),  o lungime de aproximativ 65 de km cu preţul de 32.850.683,62 lei fără TVA. Termen contractual: 28 de luni din care 26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș), o lungime de aproximativ 45 de km cu preţul de 17.908.135,44 Lei fără TVA. Termen contractual: 24 de luni din care 22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

În cazul Lotului 4 ( Caransebeș – Lugoj), nu s-a prezentat niciun ofertat.

Numai că socoteala lui Grindeanu de acasă nu s-a potrivit cu cea din piață, iar rezultatul licitațiilor a fost contestat. Și după un proces de vreo 2 luni în instanțe, astăzi, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că a fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj, un proiect în valoare de 21 de milioane de lei. Este vorba despre Asocierea DP CONSULT S.A. (lider de asociere) – EXPLAN S.R.L. – GEOLOGIC-SITE SRL -SCA TEAHA&FÜZESI, va avea la dispoziţie 21,053 milioane de lei, fără TVA. ”Am desemnat astăzi câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj. Lotul Filiaşi-Drobeta Turnu Severin va avea o lungime de aproximativ 70 de km iar Studiul de Fezabilitate trebuie să fie finalizat în 18 luni, a transmis, luni, directorul CNAIR”, a precizat Pistol.

Semnarea contractului poate avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii.