Netflix a pierdut 3.000 de titluri în ultimul deceniu, dar catalogul său original a crescut până la 1.100 producţii

0
929

Biblioteca de filme și TV Netflix s-a schimbat dramatic în ultimii 10 ani.

Motorul de căutare în flux Reelgood a furnizat companiei Business Insider date care arată cum a evoluat catalogul de conținut în SUA al Netflix de-a lungul deceniului. Raportul arată că Netflix a pierdut peste 3.000 de filme în perioada respectivă, chiar dacă numărul său total de emisiuni TV a fost aproape de patru ori mai ridicat.

În timp ce companiile elimină titlurile populare autorizate pentru a alimenta propriile lor servicii de streaming – cum ar fi „Friends”, de la WarnerMedia, care se îndreaptă către HBO Max – numărul emisiunilor autorizate de Netflix a crescut efectiv în ultimii doi ani.

Cu toate acestea, pe măsură ce războiul de streaming abia se încălzește, Netflix a acordat prioritate conținutului original. Ceea ce a început cu o mână de emisiuni originale în 2013 a crescut la 574 de producţii originale și 523 de filme originale în acest an, potrivit Reelgood.

Șeful de conținut al Netflix, Ted Sarandos, a arătat chiar un viitor în care aproape tot conținutul este original.

“Cred că într-un fel sau altul, ajungem acolo”, a spus Sarandos în noiembrie, la un summit mediatic din New York. Însă raportul dat publicităţii oferă încă o privire de ansamblu asupra schimbării bibliotecii de conținut Netflix în ultimii 10 ani.