Amazon plătește 50 de milioane de dolari pentru a prelua site-ul istoric al unui parc de distracții

0
966

Amazon urmeaza să preia în portofoliul său deja impresionant şi site-ul istoric al parcului de distracții Old Chicago și megamall-ul omonim pentru suma 50 milioane de dolari, a raportat The Chicago Tribune.

Amazon a achiziționat spațiul de 119 acri de la actualul proprietar Cox Automotive la sfârșitul lunii ianuarie, conform documentelor obținute de “Tribune”. Situat în Bolingbrook, o suburbie din sud-vestul orașului Chicago, Old Chicago a fost cunoscut ca un vârf în combinarea retailului și a divertismentului la o scară uluitoare, în cele din urmă deschizând calea către Mall of America și American Dream.

Deși un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că firma are o politică de a se abține să comenteze „viitoarea sa foaie de parcurs”, dacă achizițiile recente reprezintă o indicație, spațiul va deveni probabil un hub sau centru de servicii pentru clienții Amazon. În februarie 2019, Amazon a cumpărat şi locația abandonată Rolling Acres Mall din Akron, Ohio, cu o suprafață de 695.383 de metri pătrați, parte a unei reamenajări pe care compania a supranumit-o „Project Carney”.

Între timp, Amazon a deschis mai mult de 20 de depozite doar în statul Illinois, iar în ianuarie a.c. a închiriat un centru de distribuție pe locul pistei de cai Maywood Park din vestul Chicago, potrivit site-ului „Tribune”.