S-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru terenurile situate pe coridorul celui de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova

0
44

Consiliul Județean Dolj, reunit ieri într-o ședință convocată de îndată, a aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru terenurile situate pe coridorul celui de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova.

‘Am parcurs astfel un nou pas semnificativ în derularea unuia dintre cele mai ample demersuri care vor fi implementate cu fonduri europene, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Dolj, cu o valoare estimată la aproximativ 434 de milioane de euro.
Ne asumăm un rol foarte important și aici mă refer la faptul că instituția noastră va opera exproprierile atât în Dolj, cât și în Gorj, conform unei hotărâri adoptate tot astăzi de către colegii din județul învecinat. Vorbim despre o suprafață totală de aproape 217 hectare, situată pe raza a 16 unități administrativ-teritoriale, proprietarii care dețin terenuri pe traseul noii conducte urmând să primească o justă despăgubire.
Suntem conștienți că nu va fi o acțiune ușoară, însă avem convingerea că vom depăși toate obstacolele, așa cum am făcut-o și până în prezent, într-o excelentă relație de colaborare, alături de Primăria Municipiului Craiova, alături de Compania de Apă „Oltenia”, dar și cu sprijinul colegilor noștri din Parlamentul României, al doamnei deputat Lia Olguța Vasilescu și chiar al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă”, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.