Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru şoferul grec care a provocat un accident în centrul Craiovei şi a fugit

0
66

Magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa în cazul şoferului grec arestat pe 10 septembrie, anul trecut, după ce, băut la volan, a accidentat doi tineri craioveni care traversau regulamentar strada, pe trecerea de pietoni, în centrul oraşului şi a fugit. Judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, bărbatul, care a recunoscut comiterea faptelor, a fost condamnat la o pedeapsă totală de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

accidentReamintim că, vineri, 9 septembrie 2016, dimineaţa, în jurul orei 06.30, cetăţeanul grec Athanasios Bekiaris, de 51 de ani, care locuieşte în Craiova, în timp ce conducea un autoturism Maserati, pe strada A.I. Cuza către Popa Şapca, la trecerea de pietoni din zona Teatrului Naţional a accidentat uşor două persoane, Adrian D., de 19 ani şi Florentina B., de 20 de ani, din Craiova, care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. După producerea accidentului şoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind depistat în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri, într-un apartament din Craiova, câteva ore mai târziu. Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, pe 10 septembrie 2016, şoferul grec a fost prezentat Judecătoriei Craiova care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. N-a stat foarte mult în arestul IPJ Dolj. Asta pentru că, la sfârşitul lui septembrie, magistraţii Judecătoriei Craiova i-au înlocuit măsura arestării preventive cu ce a a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, timp în care trebuie să respecte o serie de obligaţii. Procurorii au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a lui Athanasios Bekiaris pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova pe 3 octombrie 2016, a fost analizat de judecători în camera preliminară, constatându-se legalitatea rechizitoriului, pe 21 decembrie fiind primul termen de judecată în dosar.

A recunoscut comiterea faptelor

judecatoria craiovaInculpatul a recunoscut totul în faţa judecătorilor, a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că, pe 23 ianuarie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii: condamnă pe inculpatul Bekiaris Athanasios la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. În temeiul art. 338 alin. 1 C.p cu aplic. art.375 C.p.p. si art. 396 alin. 10 C.p.p. condamnă pe inculpatul Bekiaris Athanasios la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului in pedeapsa de 2 ani închisoare la care adaugă sporul de 6 luni închisoare, reprezentând o treime din cuantumul celeilalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova. Pe perioada termenului de supraveghere bărbatul trebuie să presteze 70 de zile de muncă în folosul Primăriei Craiova şi are de achitat 1.100 lei cheltuieli judiciare. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.