Biblioteca Judeţeană a premiat cititorul lunii. Pensionarul Petre Răcuţeanu a solicitat în ianuarie 78 de cărţi!

0
305

În ianuarie a.c., Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a lansat un concurs interactiv pentru cititori şi utilizatori, care s-a desfăşurat în trei dintre compartimentele instituţiei: Împrumut pentru Adulţi, Împrumut pentru Copii şi Tineret, Săli de Lectură. „Cu cât veţi solicita mai multe cărţi, cu atât vă sporiţi şansele de a fi desemnaţi cititorul lunii şi premiaţi cu cărţile preferate”, anunţau reprezentanţii bibliotecii. 15 persoane au fost desemnate „Cititori incorigibili”, iar pensionarul Petre Răcuţeanu (73 de ani), în baza celor 78 de cărţi consultate în ianuarie la Compartimentul Depozit Colecţii de Bază, a fost ales „Cititorul lunii”. Începând cu februarie vor fi premiaţi şi cei mai fideli cititori ai filialelor Bibliotecii Judeţene din cartierele Craiovei.

Concursul „Fii tu cititorul lunii!” se adresează tuturor utilizatorilor de servicii pe care le oferă Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. În fiecare lună, mai muţi cititori fideli vor fi remarcaţi şi premiaţi pentru interesul şi atenţia acordate activităţilor de informare şi lectură. «În vederea desemnării câştigătorilor sunt folosite statisticile de bibliotecă după cum urmează: cititorul cu cele mai multe cărţi împrumutate sau consultate în decursul unei luni este desemnat „Cititorul lunii”, urmând ca cinci cititori pentru fiecare compartiment – Împrumut şi Consultare la Sala de Lectură – să fie desemnaţi „Cititori incorigibili”», precizează reprezentanţii instituţiei într-un comunicat de presă.

Pentru luna ianuarie, „Cititorul lunii” a fost ales Petre Răcuţeanu – pensionar, în vârstă de 73 de ani, fost inginer zootehnist de profesie. Acesta a declarat că va continua să rămână un cititor fidel al Bibliotecii „Aman”, pe care o consideră „o instituţie de mare prestigiu”. Alte 15 persoane au fost desemnate „Cititori incorigibili”: Ileana-Mihaela Boldişor, Mihai-Virgil Borcoşi, Radu Cadea, Maria-Mădălina Chiţu, Ion Cristescu, Alexandru-Răzvan Dumitru, Constantina Georgescu, Maria-Claudia Linca, Alexandra-Maria Mihai, David Pîrvulescu, Silvia-Angela Petrescu, Cerasela-Antonela-Emilia Petrulian, Cornel Rîndăşoiu, Mihai Simion şi Adrian Florin Șocîte. „Citesc cărţi de la bibliotecă. Am crescut cu cărţile din fragedă copilărie. Felicit iniţiativa organizatorilor şi mă bucur nespus de mult de calitatea de cititor incorigibil!”, a menţionat Silvia-Angela Petrescu.

Potrivit managerului bibliotecii, Lucian Dindirică, concursul „Fii tu cititorul lunii!” a fost iniţiat „din dorinţa de a-i recompensa pe cei mai activi şi fideli cititori ai bibliotecii”. «În fond, chiar şi activitatea de bibliotecă presupune, pentru a putea fi menţinută şi dezvoltată, realizarea unui schimb reciproc avantajos: biblioteca le oferă utilizatorilor condiţii optime pentru studiu şi informare, alimentându-le motivaţia şi determinarea de a rămâne ataşaţi de activităţile desfăşurate, iar cititorii se simt apreciaţi şi recompensaţi. Ideea ni se pare cum nu se poate mai potrivită. Entuziasmul tuturor celor care au fost anunţaţi că se află printre câştigătorii concursului în luna februarie a fost electrizant», a precizat Dindirică.

Acesta a anunţat că biblioteca va continua să-i premieze cu cărţi pe cei mai fideli cititori la începutul fiecărei luni calendaristice. „Îi invităm pe toţi utilizatorii să exploateze posibilitatea câştigării competiţiei şi le transmitem că pentru luna în curs le pregătim o surpriză: îi vom premia şi pe cei mai fideli cititori ai filialelor noastre din cartierele Craiovei”, a adăugat managerul.