Percheziţii la CAS Dolj într-un dosar vizând fraude cu reţete oncologice

0
361

Poliţiştii craioveni împreună cu colegi din Bucureşti au făcut, ieri-dimineaţă, mai multe percheziţii în Craiova, într-un amplu dosar vizând comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prin decontarea, în fals, a unor reţete. Oamenii legii au descins şi la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, dar şi la Policlinica Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, de unde au fost ridicate zeci de documente, dar şi unităţi centrale de calculator. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj nu au oferit nici un fel de informaţii, cazul fiind al Bucureştiului, însă conducerea CAS Dolj a confirmat că au fost solicitate documente vizând furnizori cu care instituţia are contracte încheiate.

Forţe impresionante au fost angrenate, ieri, într-o acţiune pe raza Craiovei vizând comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu reţete pentru medicamente din programe de sănătate. Astfel, peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut, dis-de-dimineaţă, mai multe percheziţii, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi abuz în serviciu.

În dosar se efectuează verificări cu privire la mai multe mecanisme de fraudare a bugetului de stat, prin care erau decontate, în fals, reţete pentru medicamente oncologice şi alte boli grave. Între locaţiile vizate de descinderi au fost sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, Policlinica Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi farmacii din municipiu, anchetatorii ridicând documente şi unităţi centrale de calculator, fără ca vreo persoană să fie reţinută.

Dacă reprezentanţii IPJ Dolj nu au oferit nici un fel de detalii cu privire la acţiune, conducerea CAS Dolj a confirmat că a fost „călcată” de poliţişti, care au ridicat documente vizând mai mulţi furnizori de medicamente: „Astăzi, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, ca urmare a unei acţiuni a Poliţiei,  au fost solicitate documente şi informaţii cu privire la unii furnizori aflaţi în relaţie contractuală cu instituţia noastră. Din păcate, nu ne permitem să oferim mai multe detalii, fiind o anchetă în desfăşurare a Poliţiei. Casa de Asigurări de Sănătate Dolj susţine lupta împotriva corupţiei şi a fraudei şi, conform legislaţiei în vigoare, va pune la dispoziţia organelor abilitate documente pentru oricare dintre furnizorii cu care se află în relaţie contractuală”, se arată în comunicatul CAS Dolj.