Marijuana ar putea opri răspândirea virusului HIV

0
92

Marijuana a fost folosită în ultima vreme pentru a trata simptomele asociate virusului HIV, precum durerile cronice și pierderea în greutate. Un nou studiu sugerează că planta însăși ar putea opri răspândirea bolii. Studiul, publicat săptămâna trecută în jurnalul AIDS Research and Human Retroviruses, condus de Universitatea de Stat din Louisiana, întărește mai mult efectele acestei plante în lupta contra virusului. Timp de 17 luni, oamenii de știință, au administrat zilnic o doză de THC, un ingredient activ din cannabis, la maimuțe, infectate cu această formă de virus.

În timpul studiului, oamenii de știință au constatat că distrugerile produse în țesutul imun al stomacului primatelor, una din cele mai comune zone afectate de infecția cu HIV, au scăzut. Doctorul Patricia Molina, care a condus studiul în această perioadă de timp, a declarat că aceste descoperiri relevă noi mecanisme prin care cannabisul ar putea ajuta în lupta contra acestei boli. Cercetări similare celor făcute de doctorul Molina, realizate în 2011, au arătat ca maimuțele tratate cu THC, au șanse mai mari de supraviețuire. Un alt raport publicat în 2012, a punctat că unele componente din marijuana, pot lupta cu virusul HIV, la bolnavii de SIDA, aflaţi în stare avansată.

Anul trecut, un oncologist din Marea Britanie, a descoperit că anumiți compuși din marijuana, pot ucide celulele cancerigene ale pacienților bolnavi de leucemie. Alte studii făcute de California Pacific Medical Center, sugerează ca aceste componente din cannabis, pot, de asemenea, combate alte forme agresive de cancer.