Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj : “Se fac pregăti pentru o a doua etapă, în care se urmăreşte înfiinţarea unui nou parc industrial”

0
81

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, ieri, la Palatul Administrativ, cu reprezentanţi ai companiilor Distrigaz Sud Reţele şi CEZ Distribuţie, pentru a discuta aspecte privind asigurarea utilităţilor publice necesare noului parc industrial, care va fi creat în vecinătatea Aeroportului Craiova. Şeful administraţiei doljene a spus că există procupare  în ceea ce priveşte demersurile care vizează dezvoltarea acestei zone, mai ales că există un precedent favorabil în ceea ce priveşte primul parc industrial. „În prezent, această platformă economică este, practic, în întregime ocupată. De îndată ce timpul va permite, o mare companie din străinătate va începe lucrările la o investiţie de peste 30 de milioane de euro, pentru construirea unei fabrici, ceea ce va încununa reuşita acestui demers pe care l-am iniţiat în urmă cu aproape 10 ani. Ne bucură faptul că astfel se creează noi posibilităţi de angajare pentru oamenii aflaţi în căutarea unui serviciu, mai ales că, schiţând un scurt bilanţ, vom vedea că proiectul de succes care se numeşte Parcul Industrial Craiova a generat peste 1.000 de locuri de muncă”, a preciuat Ion Prioteasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a subliniat faptul că  acum se fac pregăti pentru o a doua etapă, în care se urmăreşte înfiinţarea unui nou parc industrial, având un important atu –  se dispune de propriile terenuri, la intrarea în oraş, în partea de est, terenuri care vor fi puse astfel mai bine în valoare. „Continuăm, totodată, să îi sprijinim pe toţi cei care sunt interesaţi să investească în regiunea noastră şi să crească oferta de posturi pe piaţa muncii. Pentru a pune în operă acest proiect, o prioritate o reprezintă asigurarea utilităţilor, motiv pentru care am avut întâlnirea de astăzi, una foarte constructivă. Salutăm faptul că atât Distrigaz, cât şi CEZ Distribuţie şi-au arătat întreaga disponibilitate, oferindu-şi concursul pentru alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică a noului parc industrial. În această zonă, din apropierea aeroportului, pe un teren pus la dispoziţie de consiliul judeţean, compania CEZ s-a angajat să construiască, prin eforturi proprii, o staţie de transformare care, odată realizată, va fi cea mai mare din judeţul Dolj. Va fi acoperit, în acest fel, necesarul de energie electrică pentru noul parc industrial, precum şi pentru Aeroportul Craiova, un obiectiv al Consiliului Judeţean Dolj care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, ceea ce presupune şi o creştere a consumului”, a mai completat şeful administraţiei doljene.