Şedinţă publică de repartizare a posturilor vacante/rezervate în învăţământul şcolar preuniversitar doljean

0
470

Pe 14 ianuarie, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional “Elena Cuza” din Craiova va avea loc şedinţa de repartizare a posturilor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar din Dolj. Conform situaţiei statistice, prezente de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, sunt 46 de posturi vacante şi 29 rezervate, pentru mai multe discipline.

Conform metodologiei în vigoare, pe 14 ianuarie va avea loc, la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, repartizarea pe posturile vacante/rezervate, la mai multe discipline, a cadrelor didactice care pot ocupa aceste posturi. Norma de ore este fracţionată, în funcţie de materia predată la şcoală, de la 4 la 24 de ore săptămânal. “În contextul pensionării mai multor cadre didactice, a modificărilor survenite în unităţile de învăţământ preuniversitar , prin numirea mai multor cadre didactice pe posturi de conducere au aupărut aceste locuri libere. Aici, vorbim şi de o suplimentare la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj”, a precizat prof.  Alexandru Gîdăr, inspector general – adjunct al învăţământului doljean, cel care are în responsabilitate acest sector.

S-a stabilit o ordine a repartizării

Sigur, se poate vorbi despre ceea ce înseamnă această distribuire de posturi şi cum se va face ea. “Prioritate au cei care au promovat examenul de titularizare, apoi cei care au nevoie de completări de norme, urmând cei care sunt detaşaţi în interesul învăţământului, după ce au fost numiţi noi directori sau directori – adjuncţi la mai multe unităţi şcolare, apoi venind suplinitorii. Şedinţa, care va respecta toate normele sanitare impuse de pandemia de COVID – 19, va avea parte şi de prezenţa membrilor Comisiei de Mobilitate din cadrul ISJ Dolj, fiind abordate toate disciplinele care sunt în sistemul de învăţământ, lista acestora putând fi consultată şi pe site-ul inspectoratului”, a mai spus Alexandru Gîdăr.

Cele mai multe posturi, pentru educatoare

Conform celor publicate de ISJ Dolj, cele mai multe posturi (22) sunt pentru “educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar/profesor pentru învăţământul preşcolar”. Cu  nouă posturi se află “învăţător/institutor pentru învăţământul primar/profesor pentru învăţământul primar”. De asemenea, sunt cuprinse şase poziţii pentru “profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică”, patru pentru “profesor logoped” şi unul pentru “profesor psihopedagogie specială pentru o catedră de educaţie specială”, la mai multe unităţi şcolare, toate aceste fiind subordonate CJRAE Dolj.