Craioveanu face lobby pentru Ivan în presa catalană

0
101

Gică Craioveanu a confirmat, pentru presa catalană, că FC Barcelona intenţionează să-l coopteze pe Andrei Ivan, atacantul Universităţii Craiova. „Am vorbit cu Gerard, antrenorul filialei Barcelonei. Dosarul lui Ivan e pe biroul său şi crede că este un fotbalist interesant pentru viitorul clubului. Este un jucător care se potriveşte foarte bine stilului Barcei, deoarece ştie să joace unu contra unu şi este foarte rapid”, a declarat Craioveanu, pentru cotidianul catalan Sport. Fostul director de imagine al Craiovei consideră că Ivan poate fi un jucător foarte util pentru echipa a doua a clubului FC Barcelona şi că are şanse în viitor să prindă chiar şi prima echipă: „Dacă va lucra la nivel combinativ ar putea fi un fotbalist important pentru ei. Acum este doar un băiat, este un jucător foarte bun şi are un mare viitor în faţă pentru că va învăţa, cu siguranţă”, a adăugat Craioveanu.

FC Barcelona a făcut CS Universităţii Craiova o ofertă de împrumut până la 30 iunie, cu opţiune de cumpărare a lui Andrei Ivan, în schimbul sumei de 4 milioane euro, mai scrie ziarul catalan, adugând că „mai multe cluburi din Premier League se interesează de el, însă Andrei vrea să joace la Barca”.

Finanţatorii Universităţii Craiova se înţeleseseră cu Gigi Becali pentru transferul a patru jucători la FCSB, însă negocierile dintre Becali şi jucători au intrat în impas. La plecarea în Antalya de pe aeroportul „Henri Coandă”, Andrei Ivan a declarat: „Suntem jucători la Universitatea Craiova, mergem cu această echipă în cantonament. Ca jucător, eu nu ştiu nimic despre acest transfer la Steaua. Vreau să plec în străinătate. Vreau să ajung unde mi-e locul şi unde îmi e mie mai bine. Am văzut şi eu ştirea în ziarul Barcelonei, să sperăm că se face un transfer să plec în străinătate şi nu în ţară. La Steaua ar fi un pas important, dar nu vreau să mai vorbesc despre echipele din România”.