L-au împăcat pe Brandan şi-au zburat

0
115

Lotul Universităţii a plecat în primul stagiu de pregătire, decolarea spre Turcia fiind întârziată de condiţiile meteo de la Istanbul

Dacă finalul lui 2014 a fost prodigios pentru Universitatea Craiova, care şi-a păstrat invincibilitatea pentru 11 meciuri la rând, startul pregătirilor nu a adus deloc veşti bune. Primele probleme l-au vizat pe Pablo Brandan, care a întârziat cât a vrut revenirea la echipă. Au urmat apoi două lovituri dure, Ferfelea şi Curelea refuzând micşorarea contractelor şi astfel nu s-au regăsit pe lista de 26 de jucători care efectuează primul stagiu de pregătire în Antalya. Acesta trebuia să înceapă ieri la prânz, când o cursă de linie trebuia să-i ducă pe juveţi în staţiunea de la Marea Egee, via Istanbul. Oltenii au înnoptat în capitală, la hotelul Mirage, iar la prânz trebuiau să decoleze spre Turcia. Numai că din cauza lapoviţei aeronava nu şi-a putut lua zborul din Istanbul şi delegaţia alb-albastră a petrecut câteva ore în plus prin aeroportul „Henri Coandă”. Înainte de plecare, Sorin Cârţu şi-a exprimat dorinţa ca problemele să fie rezolvate, în sensul în care lui Brandan să-i fie prelungit contractul şi din vară, adăugând că Ferfelea şi Curelea au probleme medicale, deşi aceştia au fost trimişi la echipa a doua.

Pablo Brandan a explicat de ce a avut tratament preferenţial şi s-a alăturat colegilor cu o săptămână după reunire: „Am avut acceptul din partea clubului să revin mai târziu la echipă, din cauza unor probleme familiale. M-am reîntâlnit cu colegii, sunt fericit. Plecăm în Antalya şi îmi doresc să ne pregătim bine pentru retur”. Argentinianul a comentat şi rumorile privind dorinţa sa de a pleca de la Craiova: „Am avut o problemă cu copilul, care a crescut şi începe şcoala în Argentina. Dar orice problemă are şi o soluţie. Am venit la Universitatea cu gândul să stau mult timp. Am linişte, sunt fericit la Craiova, cu coechipierii, cu nea Sorin, Emil. Îmi doresc să rezolv problemele personale şi să mă gândesc numai la fotbal.

Brandan: „După ce adunăm 15 puncte ne putem gândi şi la Europa”

Despre schimbările survenite în lot, căpitanul echipei a declarat: „Pe Andrei Dumitraş îl ştiu de la Ceahlăul, sper să se adapteze cât mai repede posibil şi să ajute echipa. Şi noi, la rândul nostru, trebuie să-i fim aproape, să-l integrăm în echipă. Ca pe toţi ceilalţi, de altfel. Atunci când echipa e pe drumul cel bun trebuie să se continue, iar dacă mai vine cineva trebuie să aducă plus valoare. Însă în aceste şase luni care au trecut toţi cei care au jucat, dar şi cei care au fost mai mult rezerve s-au comportat excelent. Eu nu cred că trebuie făcute schimbări multe, pentru că noi, cei care suntem la echipă, putem deveni mai tari”. Jucătorul de 31 de ani a vorbit şi despre obiectivele echipei: „Mai avem un obiectiv preliminar: să facem 15 puncte, să fim liniştiţi, siguri că rămânem în prima ligă. Odată ce acest obiectiv va fi îndeplinit atunci ne vom gândi la Europa, dar nu este acum momentul. Trebuie făcut fiecare pas. Avem meciuri frumoase, ne vom pregăti mai bine pentru că avem adversari puternici. Fiecare ne jucăm postul pentru că jucătorii care vor arăta cea mai bună formă vor fi titulari în retur. Jucătorii mai tineri au acumulat experienţă, aşa că şi noi, „bătrânii“, trebuie să tragem mai tare”. Argentinianul şi-ar fi dat acordul verbal pentru prelungirea contractului, însă totul ar urma să fie pus pe foaie după primul stagiu de pregătire.