De mâine, se sparge și strada „C.S. Nicolăescu-Plopșor”

0
271

Ultima stradă din centrul istoric, „CS Nicolăescu-Plopșor”, va intra în reabilitare de mâine. Pe toată perioada șantierului, dar și după ce va fi finalizată, această arteră va rămâne închisă circulației rutiere, și aici fiind montat pavaj pentru acces pietonal. În paralel se încep și lucrările de modernizare a toaletei publice din English Park.  

Strada „C. S. Nicolăescu-Plopșor” va fi închisă, de miercuri, începând de la intersecția cu strada „Olteț” (în zona English Park) și până la intersecția cu strada „Mihail Kogălniceanu” (în zona Bibliotecii Județene) pentru reabilitare. Constructorii spun că ar fi trebuit să înceapă lucrările încă de la mijlocul lunii decembrie, dar au lăsat șantierul pentru mai târziu pentru a nu bloca traficul din perioada sărbătorilor de iarnă. „Dacă am fi început acum o lună, cu siguranță că eram avansați. Dar și așa, fiind foarte bine organizați, o să terminăm destul de repede, cu atât mai mult cu cât avem și toate materialele de construcții acum”, a declarat Victor Golfiță, dirigintele de șantier din partea firmei Recon.

Locatarii au voie să-și parcheze mașinile

Odată cu închierea străzii, nici o mașină nu va mai putea să circule. Excepție vor face însă locatarii și angajații de la instituțiile din zonă care vor fi lăsați să tranziteze șantierul pentru a-și putea parca mașinile. Potrivit constructorilor, aceștia vor folosi cele două parcări din zonă, cea de la BCR și cea la OCPI, care vor fi puse la dispoziție pe toată durata lucrările. „Cel puțin până vom începe să montăm granitul, riveranii trebuie să folosească numai aceste două parcări. Pentru a intra și a ieși cu mașinile, ca să nu mai traverseze tot șantierul, vor folosi doar capetele de stradă”, a mai spus Victor Golfiță. Pentru atenționarea locatarilor, încă de ieri au fost montate afișe la scările blocurilor.

Strada ar trebui să fie gata în trei luni

Strada – care este ultima din centrul istoric – ar trebui să fie gata în trei luni. Pentru început va fi spart și înlăturat tot asfaltul și se vor face decopertările pentru reabilitarea conductelor de apă și canalizare din subsol. După ce acestea vor fi înlocuite, se va monta și pavajul. „Profilul străzii va fi cel de până acum, în sensul că se vor păstra trotuarele deși toată strada va fi pavată și va fi destinată pietonilor”, a mai spus dirigintele de șantier. În  maximum o săptămână se va începe și reabilitarea toaletei publice din English Park. Potrivit constructorilor, aici se vor face finisaje interioare și exterioare, lucrări de ventilație și hidroizolație. După ce vor fi reabilitate, toaletele vor rămâne închise o perioadă urmând să fie date în folosință odată cu tot centrul istoric.

Ultimele 25 de case vor fi reabilitate

Întreg centrul istoric, cu tot cu străzi și casele reabilitate, ar trebui să fie gata pe data de 15 mai. Constructorii spun însă că, având la dispoziție toate materialele de construcție, inclusiv stâlpii de iluminat ornamentali, lucrarea ar putea să fie gata chiar mai devreme de această dată. Ultimele lucrări vor fi cele 25 de case care au mai rămas și care vor intra și ele în lucru în scurt timp. Reprezentantul firmei Recon a precizat că proprietarii au solicitat ca să le fie reabilitate fațadele caselor, dar că șantierele vor fi ridicate de îndată ce vremea va permite să se facă astfel de lucrări. „Noi suntem convinși că vom reuși să terminăm reabilitarea centrului istoric mult mai devreme decât este termenul contractual”, a precizat Golfiță.