Ştiinţa, doar egal la Voluntari

0
663

Numai două puncte a adunat Universitatea Craiova în ultimele cinci meciuri de campionat şi parcurge una dintre cele mai nefaste perioade de la promovarea în Liga I. Ultima ispravă a fost în fieful lui Pandele, la Voluntari, unde alb-albaştrii abia au smuls un punct, pe final de joc. Per total, ţinând cont că nu mai puţin 9 jucători au absentat din lotul Ştiinţei, că Voluntari era pe podium, iar eglarea a venit in extremis, rezultatul n-a fost unul neapărat negativ, dar prestaţia a fost una dintre cele mai modeste de la venirea lui Reghecampf. Deşi n-a fost cu nimic inferioară adversarului, Universitatea n-a reuşit să-şi impună jocul, complăcându-se în ideea de luptă surdă dintre careuri, iar ocaziile au fost practic inexistente. E adevărat, distanţa faţă de primele două clasate este dată în primul rând de strategia ratată de mercato, după cedarea lui Cicâldău, pe 6 milioane de euro, nefiind adus niciun jucător de clasă, ca substitut, dar valoarea lotului nu este totuşi la limita play-out-ului.

Mult mai bine decât oamenii lui Reghecampf s-au prezentat suporterii Ştiinţei, circa 200 pe stadion, la ambele tribune, pe o vreme deloc prilenică şi în condiţiile în care cuplul Pandele-Firea a stabilit un preţ prohibitiv la bilete – 100 de lei. Cei doi “edili” n-au scăpat “negratulaţi” de fanii Ştiinţei cu felurite “urări” înainte de Sărbători, clubul de carton din Ilfov având manierele unei ţoape de mahala de fiecare dată când iese la rampă.

După meci, Laurenţiu Reghecampf a declarat: “Eu sunt un om care nu vorbeşte, nu comentează, dar nu îmi place sunt luat de prost. Se întâmplă lucruri pe care arbitrii se pare că nu le văd. Noi pierdem puncte, dar echipa joacă fără cinci-şase jucători de bază, trebuie să-i felicit, au jucat foarte bine. Prestaţia arbitrilor şi-a pus amprenta. Întreb fără să jignesc, sunt oameni care trebuie să se uite mai bine când iau anumite decizii. Nu a fost un meci uşor, FC Voluntari este o echipă motivată şi bine organizată, iar pe noi nu ne-a ajutat nici terenul. Sunt vinovat şi eu şi jucătorii pentru aceste rezultate slabe”.

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Ricardinho 53 / Vînă 90.

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Meleke, Armaş, Briceag – Costin, Droppa, I. Gheorghe (Tavares ’90+1) – Raţă (Achim ’90+3), Nemec (Paraschiv 85), Lopes (Fulop ’85). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Universitatea Craiova: Lazar 4 – Screciu 5, Papp 5, Bălaşa 4 (Căpăţână ’62) 5 – Vlădoiu 4 (Fedele ’79), Creţu 3 (Cîmpanu ’62) 4, Nistor 5, Vătăjelu 5 – Gustavo 4, Ivan 5, Baiaram 4 (Vână ’68) 5. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Arbitru: Horia Mladinovici 4.