Craiova a stins greu „lanterna roşie”

0
254

Alb-albaştrii s-au impus greu cu Voluntariul, dar au ajuns la a treia victorie consecutivă şi  au revenit pe podium, înaintea derby-ului cu Dinamo

Duelul celor doi italieni din Liga I, Mangia şi Bergodi, s-a produs în Bănie, iar ambii veneau după rezultate pozitive, în urma cărora complimentele reciproce au fost mai lesne de făcut. Dacă Bergodi a mers pe ideea că echipa câştigătoare nu se schimbă, Mangia a făcut alegeri ciudate în unsprezecele de start, din care l-a scos pe eroul partidei precedente, Bărbuţ, dar şi pe Kelic, pentru a le face loc lui Meza Colli şi Donkor, care aveau însă să fie cei mai slabi alb-albaştri în jocul cu Voluntari. Etapa fusese prielnică oltenilor, dar asta numai dacă şi ei îşi făceau treaba luni seara. N-avea să fie deloc uşor pentru olteni şi asta au arătat-o oamenii lui Bergodi încă din start. Autor al unei duble în runda trecută, Gadze a reuşit să deschidă scorul şi în Bănie, cu un voleu de pus în clipul de prezentare, dar şi cu ajutor de la compatriorul său, Donkor, autor a două gafe în decurs de câteva secunde. Oaspeţii puteau marca din nou peste câteva minute, dar în propria poartă, totuşi Vâtcă a respins devierea nefericită a lui Tudorie. Mihăilă a avut prima ocazie a Craiovei, dar din nou Vâtcă a anticipat direcţia mingii. Voluntariul îşi putea mări avantajul pe o nouă gafă în apărarea Craiovei. Tudorie a fost servit de Bancu mai bine decât de coechipieri, dar Pigliacelli a oprit şutul care putea întoarce tribuna împotriva favoriţilor. Uriaşa şansă a fost răzbunată nu mai târziu decât la faza următoare, când Koljic a reluat cu capul la un corner şi l-a egalat pe Mitriţă în ierarhia golgheterilor, cu 10 goluri. Tot după un corner, Donkor putea să-şi repare o parte din gafe, dar reluarea sa din întoarcere a fost pe portar. În prelungirile primei părţi, Bancu l-a „luat la mână” în tuşă pe fostul său coechipier, Bucurică, şi a scos penalty. Craiova a avut emoţii, fiindcă executantul principal, Koljic, tocmai părăsise terenul, accidentat, dar Mitriţă n-a mai ratat de la punctul cu var, cum o făcuse de două ori în acest sezon.

Craiovenii au uitat la pauză de problemele din prima repriză şi a abordat superficial şi partea secundă, tripleta ofensivă Rocha-Mihăilă-Meza Colli fiind de decor, ori uneori pentru a-i ajuta pe adversari. Ghanezul Donkor a continuat şi el să joace de parcă ar fi pariat pe victoria adversarilor şi l-a servit incredibil pe Kabasele, dar acesta a refuzat cadoul, şutând pe lângă poartă, singur cu Pigliacelli. Scăpaţi de cumpănă, oltenii s-au liniştit abia pe final, când într-un singur minut Voluntariul a primit loviturile care au făcut-o KO. Laidouni a fost eliminat pentru al doilea galben, Mitriţă a avut o bară spectaculoasă cu care a salvat o repriză fadă, iar Nuno Rocha a speculat o mare gafă în apărarea oaspeţilor, marcând golul cu care a vrut să estompeze vocile fanilor care-l contestaseră vehement pentru prestaţia sa modestă. Craiova obţine al treilea succes consecutiv, urcă pe podium şi merge în Groapă pentru derby-ul cel mai aşteptat de fanii olteni.

Mangia: „Nu am jucat bine, am făcut multe greşeli”

La final, Devis Mangia s-a declarat nemulţimit de prestaţia echipei: ”E bine că am câştigat, sunt 3 puncte importante, dar felicit Voluntariul, care a jucat bine, noi nu am jucat foarte bine, am făcut multe greşeli tehnice. Am început slab, sunt greşeli de concentrare, dar în primul rând este greşeala mea, probabil nu am transmis ceea ce trebuie. Nu ne considerăm deja în play-off, trebuie să luăm mai multe puncte, avem două meciuri foarte grele. Pentru mine e cel mai important meci cu Dinamo fiindcă este următorul, dar ştiu că este un meci special pentru toată lumea şi sper ca peluza noastră să fie plină acolo”.  Alex Mateiu, care în ziua meciului a împlinit 29 de ani, a spus: „E cadoul perfect pentru mine, nu să marchez, ci cele 3 puncte. Ne aşteptam la un meci greu, fiindcă de 3 meciuri Voluntariul joacă foarte bine. La Dinamo îmi doresc să facem spectacol şi să ne întoarcem fericiţi acasă”. Alex Mitriţă a afirmat la final: „Sunt bucuros pentru victorie şi pentru gol, mai puteam să dau unul, dar asta e. Suntem o echipă mult mai matură, ne dăm seama când e un meci mai greu. La penalty m-am gândit că dacă mă iubeşte domnul Balaci voi da gol şi am dat”.