Atac armat la Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun

0
24

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs ieri seară în centrul oraşului Strasbourg. Atentatul a avut loc la ora locală 20:00 în apropierea târgului de Crăciun .

Ulterior, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat că trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seară în centrul oraşului, iar şase persoane se află în stare gravă.

Autorul atacului a fost condamnat în Franţa şi Germania pentru infracţiuni de drept comun. “El şi-a executat condamnările”, spune Castaner.

Potrivit Ministerului de Interne, 350 de persoane au fost mobilizate pe teren, inclusiv 100 de persoane din poliţia judiciară, şi două elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren. “Mijloace suplimentare” au fost trimise de guvern la Strasbourg, anunţă ministerul.

Emmanuel Macron “se va întâlni cu un mic consiliu de apărare astăzi, 12 decembrie, după Consiliul de Miniştri, dat fiind atacul de la Strasbourg”, a anunţat Palatul Elysee.