Victorie cu de toate pentru Ştiinţa

0
379

Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-1

A marcat: Zlatinski 36 – pen., Gustavo 48 / Bud 37.

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Calancea 7 – Briceag 5, Kelic 4, Kay 4, Vătăjelu 5 – Zlatinski 7 – Măzărache 4 (46 Bancu) 6, Băluţă 7, Gustavo 7 (77 Mateiu) 6, Nuno Rocha 6 (87 Dumitraş) – Ivan 7. Antrenor: Gigi Mulţescu.

CFR Cluj: Vâtcă 6 – Peteleu 5 (71 Păun) 6, Larie 6, Horj 6, Camora 6 – L. Rus 5, A. Mureşan 5 (78 Negruţ) 5, A. Chiriţă 5 – Ruiz 6 (65 Tiago Lopes) 5, Omrani 4, Bud 7. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Arbitru: Marcel Bârsan 7.

Eliminaţi: Vasile Miriuţă 36, Omrani 61.

Alb-albaştrii şi-au adjudecat la Severin un meci spectaculos, cu goluri, penalty, eliminări, vânt, ratări, proteste şi emoţii

meciUltima partidă a Universităţii pe aşa-zisul teren propriu nu a mai adus decât o mie de spectatori la Severin, parcursul poticnit din ultima vreme al alb-albaştrilor şi vremea geroasă îndepărtându-i pe fani, asistenţa fiind una apropiată de cea de la meciurile „pandurilor”. Dacă tot au interdicţie la achiziţii, oltenii s-au gândit să transfere „din Ceruri”, aducându-l simbolic dintre îngeri printre alb-albaştri pe unul dintre brazilienii lui Chapecoense, Tiaguinho, ca un omagiu pentru victimele tragediei aviatice din Columbia. „Meci de meci, până la finalul actualului campionat, tricoul lui Tiaguinho, cu numărul 94, va fi în vestiarul Universităţii Craiova” au postat gazdele pe site-ul oficial. În ziua în care a devenit sexagenar, Nicolae Tilihoi, gloria Craiovei Maxima, a dat lovitura de începere, declarând că vrea să transmită ceva din energia sa pozitivă actualilor jucători ai Ştiinţei. Mulţescu a fost aproape de cel mai bun „11”, excepţie fâcând Madson şi Acka, în timp ce lui Miriuţă i-au lipsit câteva piese grele, precum: Nascimento, Nouvier şi Sorsa. Şi totuşi, oaspeţii au fost mai periculoşi în debutul jocului, pe fondul unor erori ale lui Kay, iar Horj a ratat deschiderea scorului, cu o lovitură de cap de lângă Zlatinski. Când nu a fost prins în ofsaid, Ivan a fost cel mai periculos om al Ştiinţei. Atacantul de 19 ani a prefigurat deschiderea scorului cu două ocazii, el şutând apoi şi la henţul în careu comis de Horj. Bârsan şi asistentul Şovre n-au fost pe fază, dar s-a acordat penalty după sesizarea arbitrului de rezervă, iar Zlatinski a mers la sigur, şutând pe mijlocul porţii. Nici nu terminaseră oltenii sărbătorirea golului, că s-au şi văzut egalaţi.  Kelic şi Măzărache au creat faza golului marcat de Bud, cu nişte gafe monumentale, atacantul ardelenilor având şi intenţia de a le mulţumi adversarilor pentru serviciul impecabil. Dacă atacul a funcţionat cât de cât, defensiva Craiovei a fost ridicolă pe centru, cuplul „KK” fiind depăşit total, iar lateralii Briceag şi Vătăjelu s-au molipsit şi ei de la colegii de linie.

Repriza a doua a început furibund, cu un nou gol al oltenilor, semnat de Gustavo, la o acţiune declanşată de activul Băluţă şi continuată perfect de Rocha şi Briceag. Clujenii au fost însă din nou aproape de o egalare rapidă, dar Calancea l-a blocat in extremis pe Ruiz. După ce Miriuţă a fost trimis la vestiare din cauza protestelor la penalty-ul acordat Craiovei, Omrani l-a urmat după o oră de joc, fiindcă l-a bălăcărit şi apoi l-a ironizat pe arbitrul Bârsan, primind două cartonaşe galbene în câteva secunde. Neavând ce mai pierde, Clujul s-a descoperit pe final, iar pe contraatac Craiova se putea desprinde în mai multe rânduri, însă a ratat din nou şansa de a marca în premieră pentru acest sezon cel puţin trei goluri într-un meci. Oaspeţii au scăpat însă la ghiuleaua de la 25 de metri a lui Bancu în transversală, când Nuno Rocha a împins prea uşor mingea, iar Camora a respins-o de pe linia porţii şi la şuturile neinspirate ale lui Ivan. Un meci atractiv a fost afectat în special în repriza a doua de vântul care a bătut nepraznic şi a afectat execuţiile jucătorilor. Craiova s-a impus la limită într-un joc pe care-l putea câştiga la scor după seria de ocazii din final şi face un pas foarte important către play-off.

Mulţescu: „Am bătut recordurile de ratări, dar bine că am luat 3 puncte”

Antrenorul Gigi Mulţescu s-a declarat satisfăcut de vitorie, însă a acuzat din nou ratările elevilor săi, care nu l-au scutit de emoţii pe final. „S-au strâns şase luni de chin, trăiesc acelaşi lucru la fiecare meci. Am bătut toate recordurile de greşeli şi ratări. Am elaborat jocul, a fost la discreţia noastră, dar a trebuit să facem gafe şi să fie 1-1 în loc de 2-0, apoi am ratat 10 ocazii. Bine că am obţinut trei puncte cu o echipă foarte agresivă, cu talie, periculoasă la faze fixe. Rămâne o victorie, cu toate că o resimt foarte tare. Sper ca pastilele să-şi facă efectul. Acum e bine, dar în timpul meciului nu mai ştiam ce e. După 2-1 a fost nebunie. După meci nu mă duc să-i cert, pentru că e la cald, îi las să se gândească, apoi discutăm. Vântul a fost un adversar în condiţiile în care am jucat pe sus. Când am jucat pe jos nu au mai fost probleme mari. Matematic nu suntem în play-off, şi chiar dacă am fi tot am vrea să câştigăm în continuare. Arbitrajul a fost foarte bun în contextul unui meci greu, cu echipe de valori apropiate care se băteau pentru primele locuri. A dus la capăt un meci greu, au fost mici discuţii, dar a fost unul dintre cele mai bune arbitraje pe care le-am avut până acum” a declarat tehnicianul Universităţii.

Pentru olteni urmează meciul din optimile Cupei României, cu Dacia Unirea Brăila, programat mâine, de la ora 17.30, la Buzău.