A luat foc Târgul!

0
153

Zeci de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj s-a luptat ore bune, aseară, să stingă incendiul de proporţii care a izbucnit în Târgul Municipal Zilnic din Craiova, situat pe strada Caracal. Aproape toate tarabele cu haine şi încălţăminte au fost mistuite de flăcările puternice, însă, din fericire, nu au existat victime. Pagubele sunt considerabile şi urmează să fie stabilite în perioada următoare. Pompierii au precizat că vor afla şi vor anunţa cauza incendiului abia după finalizarea cercetărilor.

Un incendiu de proporţii, izbucnit ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, a pus în alertă pompierii, dar şi autorităţile locale din Craiova. Zece autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj – Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri –, dar şi ambulanţe SMURD şi echipaje de prim-ajutor au fost solicitate la incendiul care a mistuit mai toate tarabele comercianţilor de haine din Târgul Municipal Zilnic din Craiova, situat pe strada Caracal.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au precizat că incendiul a afectat aproape toate standurile din Târg, o mică parte fiind ferită de flăcări şi că nu se cunoaşte cauza, deocamdată. Toate halele în care se vindeau haine şi încălţăminte second hand au ars în flăcări, pompierii neputând face altceva decât să încerce limitarea extinderii focului la spaţiile comerciale din zonă. La faţa locului au ajuns viceprimarul Craiovei, Dan Daşoveanu, şi ulterior, prefectul de Dolj, Nicolae Sorin Răducan, pentru a vedea cât de gravă este situaţia. Din fericire, flăcările nu s-au propagat şi la clădirile Registrului Auto Român (RAR), din vecinătate.

„Situaţia nu este foarte gravă, pentru că forţele prezente au reuşit să limiteze pagubele produse. Este important că s-a intervenit bine în zona RAR-ului şi a fost salvat, pentru că exista posibilitatea ca flăcările să se extindă la hala de la RAR. Din primele informaţii pe care le am, am înţeles că au fost făcute verificări, s-au dat şi amenzi, s-a stabilit ce trebuie făcut. Nu cred că există o autorizaţie(de securitate la incendiu – n.r.), însă asta vă vor spune cei de la ISU”, a declarat prefectul de Dolj Nicolae Sorin Răducan.

Reprezentanţii ISU Dolj ne-au confirmat faptul că Târgul Municipal Zilnic din Craiova nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, după cum a reieşit în urma controalelor demarate în tot judeţul după tragedia de la Clubul Colectiv din Bucureşti, motiv pentru care au fost amendaţi şi li s-a pus în vedere autorităţilor să demareze procedurile de intrare în legalitate.