“Educaţia financiară – provocări şi soluţii”, program lansat de Universitate din Craiova

1
376

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, a Universităţii din Craiova a organizat ieri la Sala 228 – Clădirea Centrală (str. A.I.Cuza, nr. 13), în cadrul programului “Educaţia financiară – provocări şi soluţii“, un nou eveniment dedicat educaţiei financiare. Coordonatorul acestui program este prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, care va fi şi moderatorul evenimentului.

Radu Mihai Ghinea – şef oficiu OTIMMC Craiova a abordat în prima parte a evenimentului, subiectul Parteneriatului Public-Privat pentru IMM şi creării de noi locuri de muncă, apoi au fost înmânate acordurile de colaborare în cadrul Schemei de Minimis “Locuri de muncă subvenţionate pentru TINEri” următoarelor firme: SC Mangolesse SRL-D, Softexpert Mobility SRL, Il Risto SRL şi TCS-FORWARDING SRL. Într-o sesiune de prezentare a bunelor practici, reprezentaţii acestor firme vor prezenta studenţilor FEAA drumul de la idee la succes.

          În partea a doua, Remus Stoica – reprezentant al Bursei de Valori Bucureşti a discutat despre o serie de teme dedicate, în special, studenţilor de la programul de studii Finanţe şi Bănci precum: Ce este bursa? Rolul acesteia în economie, Economisirea în România şi Concursul BVB IQ. De asemenea, Mihai Babau – reprezentant al SSIF Broker a prezentat următoarele teme: Fundamentele analizei tehnice – recomandări investiţionale, Sentimentul investitorilor, Oportunităţi şi tendinţe, Impulsuri comportamentale.

Concurs de tranzacţionare online

Concursul de tranzacţionare online, BVB Invest Quest (BVB IQ), reprezintă un proiect educaţional amplu, care urmăreşte pregătirea viitoarei generaţii de investitori de pe piaţa de capital. IQuest este dedicat persoanelor peste 18 ani, neiniţiate pe piaţa de capital, dar care sunt interesate de funcţionarea acesteia şi de luarea unor decizii investiţionale bazate pe informare temeinică. Participanţii se pot familiariza şi pot testa diferite strategii de investiţii.

Invest Quest are loc pe platforma BVB, ArenaXT, iar condiţiile de tranzacţionare vor replica condiţiile din piaţa reală. Participanţii vor avea la dispoziţie o sumă virtuală de 30.000 lei, pe care o vor putea investi în acţiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB.

Timp de două luni, cei care se înscriu la concurs îşi pot testa calităţile de investitori, capacitatea de administrare a portofoliilor, cumpărând şi vânzând cel puţin trei din titlurile disponibile la tranzacţionare în această competiţie. La finalul competiţiei, cele mai bune randamente, chiar dacă sunt doar virtuale, vor aduce investitorilor premii reale. Printre premiile destinate câştigătorilor se află un premiu în bani de 20.000 lei, un laptop Lenovo Yoga 2, un premiu în bani pentru tranzacţionare în valoare de 2.300 lei şi un iPad.

1 COMENTARIU

  1. stimata dna marga cred acar fi fost mai bine sa se discute dec e rominia a ales un capitalism salbatic si clientelar ca avutia din 1989 prin PRIVATIZARE AAJUNS IN MINA CELOR NEICANIMENEA [FPS –FPS CARE SAU TRANSFORMAT IN ASA FEL INCIT NIMENI SA NUMAI STIE NIMIC DI VALOAREA ACTIUNILOR in schimb vorbimde titlur disponibile ==investitori pe piata de capital =crearea de noi locuri de munca eu ca economist le declar sloganuri mincinoase [dece sa distrus electro putere cauza incompetentii care au conduso dupa 1989si nu sint trasi la raspundere dar vorbim decapacitatea de a administra portofoliile mare gogorita ca ne pricepem la acestea nici in 50 deani romina nu va mai avea ce a avut in 1989 in schimb in ultii 10n ani ROMINIA DA DEVENIT COLONIA UE sa ne fie debine ne meritam soarta

Comments are closed.