Clienţii Cosmote pot achiziţiona direct de pe telefonul mobil rovinieta

0
290

Începând de astăzi, clienţii Cosmote România pot achiziţiona direct de pe telefonul mobil rovinieta pentru categoriile de autoturisme A, B, C, D, E, F cu durată de utilizare de una sau şapte zile, în funcţie de categorie. Serviciul se adresează atât clienţilor postpaid, cât şi celor prepaid, şi reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de plată a taxei de drum, se arată într-un comunicat al operatorului.

Clienţii Cosmote vor putea trimite un SMS la 7500 (tarif normal de 0,062 euro/ SMS, TVA inclus) în care să menţioneze numărul de înmatriculare al maşinii, urmat de tipul rovinietei ce va fi achiziţionată.

Acest serviciu, prin care se încasează tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România prin SMS pentru clienţii operatorilor de telefonie mobilă, a fost lansat împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Pentru clienţii Orange România, serviciul privind plata rovinietei prin SMS a fost lansat anul trecut, în data de 5 decembrie, iar pentru cei ai operatorului Vodafone România, în data de 13 mai 2013.