Acţiune caritabilă pentru copii, organizată de Grupul Parohial “Tinerii Maicii Domnului”

0
477

Grupul Parohial “Tinerii Maicii Domnului” din Craiova, coordonat de pr. Mihail Scorbură, organizează în această perioadă colectă de haine, jucării, dulciuri şi alte alimente neperisabile. Acţiunea are drept scop ajutorarea copiilor care provin din familii dezavantajate social prin pachete oferite în data de 6 decembrie, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae.

Persoanele care doresc să sprijine această campanie de ajutorare pot face donaţii în zilele de luni şi marţi, la Biserica “Madona Dudu” din Craiova, unde în prezent îşi desfăşoară activitatea Grupul Parohial. “Dacă anul trecut am reuşit să ajutăm aproximativ 200 de copii, sperăm ca anul acesta numărul să fie cel puţin la fel de mare. Pentru tinerii acestui grup este o bucurie participarea la astfel de acţiuni filantropice, deoarece se simt utili, importanţi, şi până acum de multe ori au gustat bucuria de a dărui”, a subliniat pr. Mihail Scorbură, coordonatorul Grupului Parohial “Tinerii Maicii Domnului” din Craiova.  Părintele a subliniat de asemenea că, în vederea identificării unui număr cât mai mare de familii cu copii, aflate în nevoie, va colabora şi în acest an cu Asociaţia Vasiliada şi cu alte Parohii din Arhiepiscopia Craiovei.

Grupul Parohial de tineri, coordonat de pr. Scorbură, a fost înfiinţat în anul 2007. Pentru că grupul a fost fondat în data de 8 noiembrie, în Postul Adormirii Maicii Domnului, tinerii au hotărât ca numele Grupului să fie “Tinerii Maicii Domnului”, luând pe Maica Domnului ca Ocrotitoare, după cum explică pr. Mihail Scorbură.