Opt sirieni care au trecut ilegal Dunărea, prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni

0
26

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, ieri-dimineaţă, în apropierea localităţii Bistreţ, opt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 3 şi 39 de ani, care trecuseră ilegal Dunărea cu o ambarcaţiune în România. Migranţii, care au declarat că au plătit câte 1.500 de euro de persoană unui cetăţean turc, care le-a promis că-i duce într-un stat din vestul Europei, au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au anunţat că,  ieri-dimineaţă, la ora 6.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bistreţ au depistat, în apropierea unui canton hidrografic aflat în zona de competenţă, opt persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În urma legitimării celor în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, o familie cu doi copii minori şi alţi patru bărbaţi, având vârste cuprinse între 3 şi 39 ani. Cu ocazia primelor verificări s-a stabilit faptul că aceştia au traversat fluviul Dunărea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, migranţii declarând că au plătit câte 1.500 de euro de persoană unei călăuze, cetăţean turc, care le-a promis că-i va duce într-un stat din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi, conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.