63 % dintre români simt că este responsabilitatea lor să acționeze pentru a limita schimbările climatice

0
187

Un Eurobarometru special referitor la percepția cu privire la echitatea tranziției verzi arată că 63 % dintre români (77 % media europeană) simt că este responsabilitatea lor să acționeze pentru a limita schimbările climatice.

Comisia a publicat recent un Eurobarometru special referitor la percepția cu privire la echitatea tranziției verzi, bazat pe un sondaj realizat în perioada mai-iunie 2022. Sondajul arată că majoritatea românilor 72 % (vs 88 % media UE) – sunt de acord că tranziția verde nu ar trebui să lase pe nimeni în urmă, iar 63 % simt că este responsabilitatea lor să acționeze (77 % media UE).

Mai mult de jumătate dintre români (57 %) consideră că UE depune suficiente eforturi pentru a se asigura că tranziția verde este echitabilă, iar 52% afirmă același lucru cu privire la autoritățile publice regionale, municipale sau locale.

În ceea ce privește oportunitățile oferite de tranziția verde, cinci din zece respondenții români sunt de acord că politicile de combatere a schimbărilor climatice vor crea mai multe locuri de muncă noi decât vor elimina (vs 57 % media UE), iar 56 % consideră că aceste locuri de muncă vor fi de bună calitate (61 % media UE).

În ceea ce privește prețurile la energie, accesibilitatea prețurilor la energie, produse și servicii durabile reprezintă o preocupare majoră. 84 % dintre respondenții români (93 % media europeană) consideră că nivelul actual al prețurilor la energie reprezintă o problemă gravă.https://romania.representation.ec.europa.eu/news/sondaj-eurobarometru-63-dintre-romani-simt-ca-este-responsabilitatea-lor-sa-actioneze-pentru-limita-2022-10-11_ro