Emisiunea de mărci poştale “Monumente ale cinstirii eroilor neamului” – de astăzi, în magazinele Romfilatelia

0
189

Emisiunea de mărci poştale “Monumente ale cinstirii eroilor neamului” va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, în Anul Centenar al Marii Uniri, emisiunea e introdusă în circulaţie “în semn de respect şi recunoştinţă pentru jertfa înaintaşilor noştri, căzuţi la datorie în Primul Război Mondial”.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentat Monumentul Eroilor C.F.R., situat în Piaţa Gării de Nord din Bucureşti, operă a renumiţilor sculptori Cornel Medrea şi Ion Jalea, inaugurat în mai 1943.

Monumentul Eroilor Sanitari, situat în vecinătatea Facultăţii de Medicină din Bucureşti, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 2 lei este reprezentat Mormântul Ostaşului Necunoscut, situat în Parcul “Carol I” din Bucureşti.

Monumentul Eroilor Aerului, situat în Piaţa Aviatorilor din Bucureşti, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei, iar timbrul cu valoarea nominală de 19 lei redă Monumentul Trupelor de Geniu – Leul.

Pe plicul prima zi a emisiunii este ilustrat Arcul de Triumf, construit între anii 1921 – 1922, simbol al victoriei României în Primul Război Mondial.

Emisiunea de mărci poştale “Monumente ale cinstirii eroilor neamului” este completată de setul de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre + 8 tabsuri şi minicoala de 5 timbre + 1 vinietă + 3 tabsuri. (Sursa: Agerpres)