Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, respinsă de plenul Camerei Deputaţilor

0
55
Florian Bodog

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, ieri, cu 149 de voturi „împotrivă” şi 94 de voturi „pentru”, moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, şi intitulată “PSD dăunează grav sănătăţii”.

Opoziţia a cerut, marţi, demisia ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, la dezbaterea moţiunii simple îndreptată de PNL împotriva acestuia, cerându-i să dea explicaţii pentru acuzaţiile de plagiat şi să oprească “dricul” pe care îl conduce, în timp ce UDMR a anunţat că se va abţine.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să dea explicaţii în Parlament cu privire la acuzaţiile de plagiat, afirmând că acesta ar trebui să se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniaţi. Activitatea ministrului Sănătăţii a fost criticată şi de USR şi PMP. Deputatul USR Rareş Pop a declarat că ministrul Sănătăţii a fost “în prima linie într-o singură luptă, cea a plagiatului”. PMP i-a dat ministrului Sănătăţii un cartonaş roşu. “PMP acordă, domnule ministru, cartonaşul roşu pentru activitatea de până acum a Ministerului Sănătăţii şi va vota această moţiune”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă. Deputatul UDMR Vass Levente a declarat formaţiunea pe care o reprezintă se abţine şi nu va susţine moţiunea simplă pe sănătate depusă de PNL. ALDE a susţinut că nu va vota moţiunea simplă, deputatul Mihai Niţă afirmând că formaţiunea pe care o reprezintă consideră că moţiunea a fost depusă de PNL „în încercarea de a demonstra că acest partid mai există încă pe scena politică şi din când în când poate să mai facă şi valuri”.

Răspunzând acuzelor din textul moţiunii, Bodog a afirmat că Ministerul Sănătăţii a inclus în programul pe care îl are cu Banca Mondială achiziţia a 100 de ambulanţe, precizând că se lucrează la întocmirea caietului de sarcini. Ministrul a susţinut că proiectul legii vaccinării nu este unul “slab”, făcut de “amatori”, ci de cei care “lucrează în fiecare zi cu activitatea de vaccinare”.

Bodog le-a reproşat liberalilor că fac “o confuzie” când spun că în majoritatea ţărilor dezvoltate boli considerate banale au fost eradicate. “Singura boală infecţioasă eradicată este variola, despre unele putem vorbi doar că au fost eliminate”, a spus ministrul. Bodog le-a spus liberalilor că dau dovadă de tupeu, prin acuzaţiile pe care i le-au adus: “De câte ori aţi guvernat fie aţi tăiat, fie aţi îngheţat veniturile din sănătate. Cu excepţia guvernului Tăriceanu, guvernele dumneavoastră au suferit de boala cronică a austerităţii. Acum, reproşaţi acestui Guvern că nu creşte salariile din sănătate suficient de repede. Aveţi tupeu”.