Mitingul USL din 17 octombrie: Norme de prezenţă pe filiale, fără show, interzis la ţigări şi seminţe

0
68

Organizaţiile judeţene ale USL vor primi de la centru „norme de prezenţă” pentru mitingul din 17 octombrie, de pe Arena Naţională, respectiv numărul de persoane pe care trebuie să le aducă la Bucureşti. Surse din USL au declarat pentru Mediafax că normele de prezenţă urmau să fie transmise în teritoriu în cursul zilei de ieri, acestea nefiind unele fixe pentru toate organizaţiile judeţene, ci variind în funcţie de distanţa care urmează a fi parcursă până la Bucureşti. Impunerea normelor de prezenţă pentru organizaţiile USL are la bază pretenţia liderilor de la centru ai Uniunii de a avea pe 17 octombrie „cel mai mare eveniment organizat de la Revoluţie încoace”, care să beneficieze de prezenţa a nu mai puţin de 74.000 de participanţi.

Liderii centrali vor ca la evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii la alegererile parlamentare să participe 54.000 de persoane aşezate în tribunele şi peluzele Arenei Naţionale – acoperind astfel capacitatea stadionului – la care să se adauge 20.000 de persoane care să ocupe spaţiul destinat gazonului, au relatat sursele citate. Gazonul va fi placat special, aşa cum se procedează şi la concerte, pentru protejarea lui.

Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn-serios.

Cei 54.000 de participanţi se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, etc, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza.

Totodată, USL şi-a luat angajamentul de a respecta regulile stadionului – nu se fumează, nu se mănâncă seminţe în tribune, iar ceea ce se strică se plăteşte.