Mina din Prefectură, atinsă de „orgoliile” din Consiliul Judeţean

1
316

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a avut, ieri, un moment de sinceritate mai mult sau mai puţin voalată, în privinţa relaţiei cu colegii din Consiliul Judeţean, asupra cărora săgetaseră mai vechi atacuri. Valul de declaraţii ofensive la adresa vecinilor din Palatul Administrativ a fost stârnit, se pare, de „orgoliile anumitor concitadini”, după cum i-a numit Nicolae Giugea pe cei de la Consiliul Judeţean, întrucât aceştia nu colaborează cu celelalte instituţii din judeţ şi vor „exclusivitate” când vine vorba de proiecte europene.

Nicolae Giugea

Conferinţa de presă organizată ieri, în cadrul Prefecturii Dolj, în care aveau să fie transmise ultimele informaţii cu privire la desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, nu prevestea nimic din finalul plin de acuze la adresa Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Însă, pus în postura de a răspunde unor întrebări mai puţin comode, referitoare la relaţia Instituţiei Prefectului cu reprezentanţii administraţiei doljene, Nicolae Giugea a răbufnit. Acesta a declarat că nu are nimic de împărţit cu nimeni, ci doar „lipsa de colaborare” a instituţiei vecine este motivul pentru care unele proiecte europene nu au ajuns să fie implementate în judeţ. „E o treabă extrem de interesantă cu ariile protejate, un proiect depus de CJ Dolj, pe care l-a pierdut. Nu insist pe treaba pe Master Planul de apă că e meritul meu, până la urmă am ieşit şi a fost o colaborare între instituţii şi s-a marcat o reuşită. Atunci când fiecare merge cu treaba lui, să ieşim noi în faţă, se înregistrează eşec după eşec. Cele 2,5 milioane de euro pe proiectul cu ariile protejate, proiect respins, a obţinut nota 1,90. Mai este proiectul pe Mater Planul de deşeuri – un proiect de 50 de milioane de euro, pe care CJ şi l-a însuşit în exclusivitate, nu a solicitat nici un fel de parteneriat cu nimeni, şi sunt 80 de pagini de observaţii. Bănuiesc că nu sunt felicitări, cred că sunt observaţii asupra greşelilor. Asta este orgoliul dus la extrem al unor concitadini”, a afirmat într-o primă fază prefectul Nicolae Giugea. „Atunci când este colaborare între instituţii, se marchează o reuşită, atunci când se merge pe alt culoar, s-ar putea să fie blocat, pentru că ai uitat că ai pus un zid în faţă şi dai cu capul în el. Capacitatea oricărei instituţii şi mai ales a individului, are anumite limite, care pot fi mai apropiate şi mai îndepărtate. Atunci când sunt trei instituţii care colaborează, apare o lărgire a orizontului, şi posibilităţile de manifestare sunt cu totul altele”, a adăugat Nicolae Giugea.

„Orgolii! Nu ştiu ce avem de împărţit”

Întrebat dacă ţinta declaraţiilor este preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, prefectul a răspuns: „Nu am nimic de împărţit cu domnul Prioteasa, nu e şeful meu, eu nu sunt şeful dumnealui, nu e ordonatorul meu de credite, nu sunt ordonatorul de credite al CJ. Am dat eu cu pietre în cineva? Am spus că e lipsă de colaborare. (…) Orgolii! Nu ştiu ce avem de împărţit. Eu îmi fac datoria. Îmi dau seama că eu nu sunt bun pentru politică, eu nu ştiu să mint, iar dacă o parte dintre noi ne manifestăm ca nişte masochişti, preferăm să fim minţiţi de ani de zile asta e, mergem aşa”.

 

1 COMENTARIU

 1. hahahah
  Imi placeeeee
  El nu stie sa minta, partidul lui nu stie sa minta, clasa politica este cinstita.
  Doamne, cum ii mai putem suporta oare????
  Chiar sa nu fim capabili de o alta revolutie??? Sa nu gasim niste arme, niste gloante, niste ace pentru cojoacele lor????
  I-as invita in Infern dar, din pacate, noi traim in Infernul realizat de domniile lor.
  Am certitudinea ca, daca intreaga clasa politica romaneasca ar ajunge in Iad, dracii ar fugi ingroziti si umiliti.
  hehhe, sa te tzii atunci Nastase va avea 4 cazane (ca deh, casele nu se poarta pe-acolo) Traian 3, Miron 2 si 1/2 si tot asa, doar abramburica saraca nu va primi cazanul ei deoarece ea inca ar da BAC-ul dracesc!!!!

Comments are closed.