Radu Aldulescu îşi lansează cel mai recent roman la Teatrul Naţional din Craiova

0
154

„Rezidenţi în casa visurilor”, cel de-al zecelea roman semnat de Radu Aldulescu, va fi lansat vineri, 14 septembrie, ora 17.00, în Sala „Ia te uită!” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Pentru publicarea lui, Editura „Hyperliteratura” a strâns suma de 11.502 lei de la cititori pe o platformă online. 114 cititori au susţinut publicarea romanului, cu sume cuprinse între 10 şi 500 lei. La lansare şi-a anunţat participarea şi directorul editurii, scriitorul Andrei Ruse. Actriţa Theodora Bălan va citi monologul personajului Argentina.

„Apărut în urma unui proiect bazat pe crowdfunding, cel de-al zecelea roman al lui Radu Aldulescu consfinţeşte valoarea şi talentul unui scriitor care este una dintre puţinele revelaţii ale prozei româneşti de după 1989”, spune Nicolae Coande, moderator al evenimentului. Cu ocazia lansării cărţii, Radu Aldulescu va susţine şi conferinţa „Chinurile romanului românesc după 1989”, o radiografie onestă dar necruţătoare asupra valorii romanului românesc după schimbarea de paradigmă culturală şi socială din 1989.

Născut în  29 iunie 1954, la Bucureşti, Radu Aldulescu este cu siguranţă unul dintre cei mai importanţi scriitori pe care-i avem la momentul actual. A debutat în 1993 cu „Sonata pentru acordeon”, roman care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A continuat apoi cu unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate titluri ale sale, „Amantul Colivăresei”, în 1996, roman care a trecut de peste patru reeditări. A scris, de asemenea, scenariul pentru filmul Terminus Paradis”, regizat de Lucian Pintilie, care a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia. În 2008 primeşte Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul Mirii Nemuririi”. Continuă să publice apoi alte trei romane de căpătâi: Ana Maria şi Îngerii”Cronicile Genocidului” (pentru care îi este acordat prestigiosul Premiu „Augustin Frăţilă”, în 2013) şi Istoria Regelui Gogoşar”