Recital de poezie susţinut de Emil Boroghină la Tel Aviv, sub egida Zilei Limbii Române

0
117

Actorul şi regizorul craiovean Emil Boroghină va susţine joi, 17 septembrie, la Teatrul Karov din Tel Aviv, un recital extraordinar de poezie intitulat „Mai tare decât moartea e iubirea – din poezia de dragoste a lumii”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv şi se va desfăşura sub egida Zilei Limbii Române. Spectacolul va avea loc în limba română, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

Emil Boroghină este actor, regizor, Societar de Onoare al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, director fondator al Festivalului Internaţional „Shakespeare” din România, preşedintele Fundaţiei „Shakespeare”, vicepreşedintele Reţelei Europene a Festivalurilor „Shakespeare”, membru al Senatului UNITER. British Council i-a acordat, în anul 1997, „Premiul pentru cel mai bun manager de teatru din România”, iar în 2011 „Premiul pentru întreaga activitate în sprijinirea şi promovarea relaţiilor culturale româno-britanice”.

Sub conducerea sa, Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Craiova a primit „Premiul de excelenţă pentru calitatea excepţională a ediţiei din anul 2006”, acordat de UNITER, informează ICR Tel Aviv.