Tinerii din Oltenia, încurajaţi să vină în Armată

0
526
Până pe 23 august a.c, Centrul Militar Zonal Dolj va desfăşura activităţi de recrutare a cetăţenilor (bărbaţi şi femei cu sau fără stagiu militar satisfăcut) cu vârsta cuprinsă între 18 şi 51 de ani neîmpliniţi la data semnării primului contract pentru ocuparea posturilor de rezervist voluntar disponibile la nivelul unităţilor militare ale Armatei României dispuse în judeţul Dolj sau în judeţele limitrofe.
Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, cetăţenii cu domiciliul în judeţul Dolj, care doresc să obţină calitatea de rezervist voluntar în Ministerul Apărării Naţionale, se prezintă la sediul Centrului Militar Zonal Dolj pentru a completa o cerere şi întocmirea dosarului de candidat.
La prezentarea la Centrul Militar Zonal Dolj candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unităţile militare şi specialităţile pentru care sunt disponibile posturile de rezervist voluntar (numai soldaţi-gradaţi), unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie (probe psihologice şi fizice), unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).
Categorie de personal militar în rezervă
„Candidaţii declaraţi “ADMIS” la probele de selecţie vor efectua examinarea medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar “Dr. Ştefan Odobleja” din municipiul Craiova. Menţionăm că soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.
În perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea misiunilor unităţilor în care sunt încadraţi, rezerviştii voluntari beneficiază, lunar, de o remuneraţie în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi şi solda gradului deţinut”, se precizează într-un comunicat de presă, remis de către Centrul Medical Zonal.