În România sunt înregistrate anual peste 6.500 de incendii la locuinţe

0
341
Anual în România sunt înregistrate peste 6.500 de incendii la locuinţe, datele statistice pentru 2018 indicând faptul că din totalul celor 650 de persoane afectate 250 şi-au pierdut viaţa, a informat IGSU.
Cele mai întâlnite cauze de incendiu la locuinţe sunt: 33% – coşul de fum defect sau necurăţat; 22% – instalaţii electrice defecte sau improvizate; 13% – mijloacele de încălzire; 12% – fumatul şi focul deschis. IGSU precizează că în cele mai multe cazuri este vorba despre neglijenţă şi neatenţie.
IGSU şi EON România au încheiat în 2012 parteneriatul “Împreună pentru Siguranţă” ce a constat în derularea, la nivel naţional, a mai multor campanii comune de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile la care se expun în cazul utilizării necorespunzătoare a surselor de energie.
În anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numărului de victime şi a pagubelor materiale, cele două părţi au iniţiat, sub egida R.I.S.C., campania de informare preventivă a populaţiei cu sloganul “Mai bine previi, decât să nu fii!”, pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuinţa proprie.
La acţiunile desfăşurate sub egida parteneriatului au participat, în toţi aceşti ani, peste 5,8 milioane de persoane, jumătate dintre acestea fiind copii. (Sursa: Agerpres)