Dolj: UPDATE VIDEO/Tren de marfă deraiat la Cârcea! Mecanicul ar fi intrat pe o linie aflată în reparații

0
336

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în această dimineaţă în zona viaductului Cârcea. La faţa locului intervine echipaje ale Detaşamentul 1 Pompieri Craiova. Garnitura de tren are în componenţă 23 de vagoane şi locomotiva. Şase vagoane au deraiat, iar unul este înclinat pe şine. Din fericire nu sunt victime omeneşti.

Circulaţia feroviară a fost închisă de la ora 8:20, pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă ce transporta produse petroliere, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), informează Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA printr-un comunicat. “Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, se precizează în comunicat.

Din primele cercetări ale oamenilor legii se pare că mecanicul nu a oprit la semnalul de avertizare și a intrat pe o linie de cale ferată aflată în reparație. Se face cercetări pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.