În luptă pentru titlu, Craiova înfruntă FCSB şi tradiţia nefastă

0
247

Universitatea Craiova – FCSB

Stadion: „Ion Oblemenco”, astăzi, ora 21, fără spectatori.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Bancu – Cosic, Cicâldău, Nistor – Mihăilă, Bărbuţ, Koljic. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Qaka, Mateiu, Ivanov, Baiaram, Mitran, Gustavo, Niţu.

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, I. Cristea, Miron, Panţâru – Ov. Popescu, Fl. Tănase, Moruţan – Man, Fl. Coman, Ad. Petre. Antrenor: Bogdan Vintilă. Rezerve: Udrea – Soiledis, Perianu, Vână, Pantea, Niţă, C. Dumitru, Istrate.

Arbitru: Marcel Bârsan.

Universitatea Craiova rămâne la mâna ei în lupta pentru titlu, indiferent de ce se întâmplă deseară cu FCSB. În acest derby, complexul în faţa FCSB pare să-i apese pe alb-albaştri mai abitir decât presiunea luptei pentru titlu. Ştiinţa are o singură victorie în ultimele 20 de meciuri cu FCSB, acum doi ani, în ziua în care a dispărut Ilie Balaci. Atunci a condus meciul arbitrul de azi, Marcel Bârsan, iar pentru Craiova au marcat Koljic şi Fedele, bosniacul ratând şi un penalty. Craiova are o singură înfrângere în play-off, cea cu FCSB, 1-4, pe Arena Naţională, aceea fiind singura victorie din play-off pentru FCSB. Bergodi are numai victorii de când a venit în Bănie, dar toate la limită. Ştiinţa este echipa care a primit gol în toate meciurile din 2020, dar în acelaşi timp a şi marcat în toate.

Universitatea nu-l are valid azi pe Ivan, dar şi oaspeţii au probleme de lot, lipsind Olaru, Oaidă sau Planic. Universitatea Craiova este singura echipă din acest campionat fără jucători eliminaţi, în timp ce FCSB a primit cele mai multe roşii – 8. Se duelează cele mai bune echipe la capitolul posesie: FCSB – 54,8 %, Universitatea Craiova – 53,7 % şi echipele cu cele mai multe ocazii de gol: Universitatea Craiova – 12 ocazii de gol pe meci, FCSB – 11,5 ocazii de gol pe meci.

Partida este foarte importantă şi pentru FCSB, aflată pe locul 5, în pericol să piardă cupele europene, iar săptămâna viitoare, contra CFR-ului, probabil vor fi menajaţi mai mulţi jucători de bază, pentru că la câteva zile este programată finala Cupei României, cu Sepsi.

Legat de tradiţia nefastă, în dimineaţa meciului Andrei Păunescu a interpretat imnul Craiovei, la un post tv şi de fiecare dată în ultimele decenii când Adrian Păunescu sau fiul său, Andrei Păunescu, au cântat înainte de un meci, Ştiinţa a dat chix. Începând cu meciul cu Rapid, din 2002, continuând cu ultimul meci pe vechiul “Ion Oblemenco”, cu FCSB, cu inaugurarea noii arene, cu Slavia, cu meciul de debut al lui Piţurcă la Universitatea, tot cu FCSB, şi altele…