Închisoare cu suspendare pentru olteanul care a lovit cu capul în figură un polițist doljean

2
667

Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist din Pieleşti, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Craiova la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și 80 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, trebuie să îi achite polițistului agresat, în total, 30.000 lei. Hotărârea nefiind definitivă, atât inculpatul, care a scăpat din arestul la domiciliu, cât și victima, au declarat apel, a cărui judecare va începe în luna septembrie la Curtea de Apel Craiova. Pe 21 septembrie, anul trecut, Grigorie, împreună cu un amic, Cătălin Şerban, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi de poliţiştii doljeni. Procesul de la Judecătoria Balș, pentru tâlhărie calificată, al celor doi olteni, a fost amânat, săptămâna trecută, pentru 26 iulie a.c.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie 2017, la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost anunţaţi de un localnic că s-a produs un eveniment rutier, după ce un autoturism BMW a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina, care era parcată în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un alt autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş (SC Intergalactic Jackpot SRL), în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 22 septembrie a fost arestat pentru 30 de zile, în timp ce Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei (ajungând şi el după gratii). Pe 12 octombrie s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Grigorie este judecat pentru ultraj, iar două zile mai târziu, pe 16 octombrie, la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în a fost trimis în judecată, alături de Cătălin Şerban, pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. 

Grigorie a fost arestat preventiv până pe 5 aprilie a.c., când a fost plasat în arest la domiciliu, măsură de care a scăpat odată cu pronunțarea sentinței, făcând  “naveta” între Judecătoria Craiova și Judecătoria Balș. Primii care au pronunțat sentința în cazul olteanului sunt judecătorii craioveni, care l-au condamnat la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 3 ani și 80 de zile de muncă în folosul comunității: “Condamnă pe inculpatul GRIGORIE ILIUŢĂ ADRIAN la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani. Impune inculpatului ca pe perioada termenului de supraveghere să presteze 80 zile de muncă neremunerată în folosul primăriei oraşului Balş”, se arată în hotărârea Judecătoeriei Craiova. În plus, instanța a mai stabilit ca Adrian Iliuță Grigirie să-i plătească polițistului agresat, Sorin George Cepoi, 5.000 lei daune materiale și 25.000 lei daune morale, la care se adaugă 1.000 lei cheltuieli judiciare.

Atât inculpatul, cât și victima au declarat apel împotriva acestei sentințe, judecarea apelurilor urmând să înceapă pe 24 septembrie la Curtea de Apel Craiova. Cel de-al doilea proces, de la Judecătoria Balș, a fost amânat pentru 26 iulie a.c.

2 COMENTARII

  1. Justitie cu capul spart.Asa vom ajunge sa fim omorati pe strada , autorii fura si talharesc si scapa cu suspendare.De protejat ne vor proteja politistii batùti si umiliti???

  2. Mama ei de justitie…nu ne mai rămâne decât sa ne facem singuri dreptate sau….sa speram ca vreun pui de magistrat e bătut alături de polițist și atunci….atunci sa vezi justitie…
    În Romanica…pardon Romania,dreptatea se împarte încă….din priviri.

Comments are closed.