Anca Jurma, noul procuror-șef al DNA, și-a preluat mandatul

0
369

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a avut loc, în această dimineață, la sediul DNA. Procurorul general Augustin Lazăr, care a susţinut o conferinţă de presă la sediul DNA, a spus că în România “lupta anticoruptie va continua cu fermitate”. ”Aș dori să reamintesc câteva din prioritățile Ministerului Public și DNA. Prima dintre ele, în România lupta anticorupție va continua cu fermitate. DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane care au făcut din această instituție una recunoscută pe plan internațional. Anca Jurma este tocmai persoana potrivită (…) este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, cu o foarte bună pregătire profesională”, a spus Lazăr.

El i-a mulțumit Laurei Codruța Kovesi pentru activitatea sa. De asemenea, Lazăr a declarat că ”nu putem uita că motivele revocării generează o îngrijorare în rândul procurorilor”. ”Cu toate acestea, procurorii sunt profesioniși și își respectă rolul prevăzut în Constituție”.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anca Jurma este procuror în DNA din anul 2002, înainte fiind procuror la Parchetul General, conform CV-ului său.