Traversarea Dunării cu bacul la PTF Bechet, suspendată, din nou, pe timpul nopţii

0
391

Trecerea cu bacul peste Dunăre a fost, din nou, sistată, pe timpul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet, din cauza scăderii nivelului apei. Poliţia de Frontieră va anunţa când se va relua traversarea.

baculSocietatea comercială care asigură transbordarea mijloacelor de transport cu bacul între România şi Bulgaria, între porturile Bechet – Oreahovo, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, respectiv Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj cu privire la faptul că trecerea cu bacul peste fluviul Dunărea între cele două state se va efectua numai în intervalul orar 6.00 – 22.00, fiind suspendată trecerea pe timpul nopţii.  Această măsură a fost luată ca urmare a scăderii cotei fluviului Dunărea, urmând ca, în funcţie de evoluţia acesteia, să se reintre în programul normal.

Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.