Oltean judecat la Tribunalul Dolj după ce a vrut să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei

0
183

Un bărbat de 54 de ani, din judeţul Olt, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în stare de arest la domiciliu, pentru dare de mită. Olteanul a fost prins pe 24 iunie a.c. încercând să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei.

spagaPe rolul Tribunalului Dolj s-a înregistrat dosarul în care Ion Popescu, de 54 ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Reamintim că, sâmbătă, 24 iunie a.c., în jurul orei 11.00, agentul de poliţie Pătru Constantin-Alin – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Gherceşti şi agentul principal Tîrşa Ionuţ-Marius – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bulzeşti, (ambele din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti), aflaţi în patrulă intercomunală pe raza comunei Gherceşti, în satul Ungureni, (pe DJ 643 F), au oprit pentru control autoturismul Fiat Ducato, condus de Ion Popescu, de 54 ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, care transporta ilegal, fără documente de provenienţă, circa 2 metri steri lemne de foc, acesta oferind diverse sume de bani poliţiştilor pentru a nu lua măsuri legale împotriva sa.

Bărbatul a fost refuzat de cei doi poliţişti, dar pentru că insista, aceştia şi-au anunţat superiorii, dar şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul. Ion Popescu a fost prins în timp ce oferea agenţilor de poliţie suma de 800 lei, chiar în sediul Postului de Poliţie Gherceşti.

Bărbatul fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi reţinut pentru 24 de ore pentru dare de  mită, iar pe 25 iunie Tribunalul Dolj a luat faţă de el măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Dosarul a intrat în camera preliminară la Tribunalul Dolj.