Începe proba scrisă la titularizare

0
163

Astăzi se va desfăşura proba scrisă a examenului de titularizare, unde, în judeţul Dolj, sunt înscrişi peste 1.000 de candidaţi, pentru a ocupa posturile disponibile, fie ele parţiale, fie cu perioadă nedeterminată. În cea de-a doua categorie sunt 36 de poziţii, care îşi aşteaptă ocuparea.

profesori 1Pentru judeţul Dolj, sunt patru Centre de examinare: Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” (250 de candidaţi, pe  diverse profiluri, de la Chimie, Fizică până la Geografie, Istorie, Socio-Umane); Colegiul Tehnic Energetic  (278 de înscrişi – educatori, educatori pentru educaţie plastică, educaţie muzicală şi învăţământul special); Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova (238 – Educaţie Fizică şi Sport, Informatică, Matematică); Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” (pentru Limba română şi studiile în limbi de circulaţie internaţională).

Practic, vorbim despre mai bine de 1.000 de coduri cuprinse în sistemul de învăţământ, foarte multe fiind pe catedre incomplete sau cu fracţiuni legale. În Dolj, pentru o perioadă nedeterminată, sunt disponibile 36 de posturi, cele mai multe fiind la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova (18).

„Avem foarte multe locuri disponibile şi, în cazul în care nu vor fi ocupate, vom lua legătura cu autorităţile, pentru că nu se poate să avem acest deficit. Este o instituţie care a adus, aduce şi va mai aduce mari performanţe”, a precizat prof.  Lucia Croitoru, manager al Liceului de Arte „Marin Sorescu”.

profesoriAstăzi, începe examinarea scrisă, iar conform regulamentului, între orele 8:00 – 9:00, candidaţii trebuie să fie în sală, proba începând la 10:00, cu o durată de patru ore. Primele rezultate vor fi făcute cunoscute pe 18 iulie, contestaţiile fiind depuse în 18-19 iulie, notele finale fiind afişate pe 25 iulie. Pentru contractele pe perioadă nedeterminată, nota minimă a candidaţilor este 7,00, repartizarea pe poziţii fiind pe 27 iulie.

„Suntem pregătiţi pentru examenul de mâine (ieri – n.r.), cu tot ceea ce înseamnă acest lucru. Va fi o supraveghere audio-video, la fel ca la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat”, a precizat prof  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.