100.000 de argentinieni sunt aşteptaţi la Rio

0
308

Guvernul din Rio de Janeiro a estimat la 100.000 numărul turiştilor argentinieni care vor vizita la sfârşitul acestei săptămâni metropola braziliană, pentru a asista la finala Cupei Mondiale şi care vor cheltui cu această ocazie aproximativ 220 milioane reali (în jur de 100 milioane dolari).

Conform secretarului pentru Turism al statului Rio de Janeiro, Claudio Magnavita, reţeaua hotelieră din zonele turistice prezintă un grad de ocupare de 100% începând de joi, iar hotelurile din alte zone ale oraşului au camerele rezervate în proporţie de 90%.

Totodată, “Terreirao do Samba” şi “Sambodromul”, două spaţii destinate găzduirii evenimentelor pe durata celebrului Carnaval de la Rio şi transformate în locuri de parcare pe durata actualului Mondial de fotbal, au primit deja 200 de automobile şi rulote ale suporterilor naţionalei “albiceleste”.

Magnavita a recunoscut că guvernul brazilian a fost surprins de sosirea unui număr atât de mare de maşini particulare şi a început controalele la frontiere, prevăzându-se că numărul rulotelor va fi mai mare de 500.

“Una dintre slăbiciunile infrastructurilor din turismul brazilian este inexistenţa structurii pentru turismul de camping şi rulote”, a explicat secretarul.

Claudio Magnavita a afirmat, de asemenea, că obiectivul statului Rio de Janeiro este acum “să fie campion în calitate de gazdă, dacă nu a fost posibil să fie campion la fotbal”.