Trei medalii pentru Luiza Popescu, de la CSS Craiova la Balcanicele de tenis de masă

0
261

În perioada 6-10 iunie 2018, a avut loc, în localitatea Zenica – Bosnia Herzegovina, Campionatul Balcanic de Cadeți la tenis de masă (14-15 ani, masculin și feminin) și Juniori (16-18 ani, masculin și feminin).  Au participat sportivi din 11 țări. Sportiva Luiza Popescu, de la CSS Craiova (prof. Cătălin Georgescu), a reprezentat România  alături de alte 2 componente ale lotului de junioare: Hudușan Andreea (CSS Slatina) și Oprea Elena (CSM Bistrița). Luiza a obţinut mai puțin de 3 medalii la acest campionat: argint în proba de dublu fete, alături de Andreea Hudușan – CSS Slatina (rezultate: 3-0 cu Turcia în sferturile de finală, 3-1 cu Bosnia / Muntenegru în semifinală; 0-3 cu Turcia în finală), bronz în proba de dublu mixt, alături de Dragoș Oprea – CSM Buzău (rezultate: 3-0 cu Turcia în optimile de finală, 3-1 cu Turcia în sferturile de finală, 0-3 cu Turcia în semifinală) şi bronz în proba pe echipe, alături de Elena Oprea și Andreea Hudușan (rezultate:3-0 cu Macedonia în grupe, 2-3 cu Bulgaria în grupe, 3-0 cu Slovenia în grupe, 3-0 cu Kosovo în sferturile de finală, 2-3 cu Turcia în semifinală, 3-0 cu Slovenia în finala mică).

„Sunt extrem de fericit pentru această performanță și sunt convins că în viitorul apropiat vor mai fi și alte rezultate la fel de importante ca acesta. Luiza practică tenis de masă de doar 6 ani și jumătate, și pe lângă alte medalii obținute atât la concursurile naționale cât și internaționale, această reușită reprezintă încununarea tuturor eforturilor depuse în tot acest timp de către club, antrenor, sportiv, dar mai ales de către părinți, cărora le mulțumesc cu această ocazie” a declarat antrenorul Georgescu.

Luiza Popescu activează și în Superliga Campionatului Național de Seniori – Echipe, pentru C.S. Pristavu Câmpulung. În urmă cu câteva săptămâni, s-a calificat la Campionatele Europene de Juniori 2018, ce se vor disputa pentru prima dată în România, în perioada 15-24 iulie 2018, la Cluj Napoca.