Naţională jalnică, selecţioner ridicol

0
221

fotbalNaţionala de fotbal a României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 3-1, la Varşovia, iar atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a reuşit o triplă (29 – pen., 57, 62 – pen.), după ce marcase de 2 ori şi în acel 0-3 de la Bucureşti. Bogdan Stancu (77) a marcat cu un şut deviat.  România s-a dus la Varşovia să se apere, într-un sistem 3-4-3, care de fapt a fost un 8-1-1, dar nici măcar nici asta n-a reuşit. Posesia în prima repriză a fost 70%-30% pentru polonezi, deşi România avea nevoie de victorie, polonezii fiind ca şi calificaţi chiar înainte de meci. Pe vremuri, Piţi şi Tata Puiu, erau măcar pragmatici, dacă nu aveau materie primă pentru un fotbal de calitate. Acum nu avem nici posesie, nici contraatacuri, nici iniţiativă, nici demnitate, nici identitate. România a arătat ruşinos. Nu pentru că a luat bătaie, nici pentru că nu a jucat bine, ci pentru că a luat bătaie neîncercând măcar să joace, deşi avea nevoie de rezultat. Îşi permitea să abordeze meciul la „totul sau nimic” şi l-a jucat la 0-0, încercând ceva doar când era 3-0 şi polonezii se gândeau la vacanţă. Într-un fotbal în care Andorra bate Ungaria, Daum are nesimţirea să pretindă că nu avem jucători să punem  probleme echipelor mai bine cotate. 6 puncte în 6 meciuri le făceam şi dacă echipa n-avea selecţioner. Naţionala nu a arătat nimic cu Daum pe bancă, nici fotbal, nici rezultate, aşa că măcar acum ar trebui să ne scutească de chin şi să lase pe altcineva să încerce o reconstrucţie, fiindcă jucători se găsesc întotdeauna.

Polonia a evoluat cu:  Szczesny – Piszczek,  Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (Krychowiak 44), Linetty (Milik 72),  Grosicki – Zielinski (Teodorczyk 81) – Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.

România a arătat astfel:  Tătăruşanu – Chiricheş, Săpunaru, Toşca – Benzar,  Pintilii, R. Marin (Hanca 79), Latovlevici (Grozav 60) – Chipciu (Stanciu 60) – Andone. Selecţioner: Christoph Daum. România va juca mâine, la Cluj-Napoca, un amical împotriva reprezentativei statului Chile. Următorul joc în preliminarii va avea loc pe 1 septembrie, acasă, cu Armenia.