Decizie de ultimă oră privind scandalul de corupţie în care e implicată FIFA

0
83

Interpolul a suspendat acordul pentru “integritate în sport” încheiat cu FIFA, ca urmare a scandalului de corupție în care este implicat forul fotbalistic mondial, informează Reuters, preluat de Agerpres.  Organizația internațională a poliției a primit 20 de milioane euro din partea FIFA, în urma unei înțelegeri parafate în 2011, pentru crearea unui programat pe 10 ani pentru Integritate în Sport, destinat să combată meciurile trucate și pariurile ilegale.

Vineri, secretarul general al Interpol, Juergen Stock, a anunțat că a decis a blocat utilizarea banilor primiți din partea Federației Internaționale de Fotbal, până la elucidarea anchetei demarate de justiția americană.

“Ținând cont de contextul în care evoluează FIFA și în timp ce Interpolul va continua se se implice în dezvoltarea integrității în sport, am luat decizia de a suspenda acordul. Toți partenerii externi, publici sau privați, trebuie să împărtășească valorile și principiile fundamentale ale organizației noastre”, a explicat Stock.